Verenigde Arabische Emiraten

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten 2020In de Verenigde Arabische Emiraten kunt u volop genieten van uw zonvakantie. Hier vindt u prachtige stranden, verzorgde -soms verrassend goedkope- accommodaties, vele watersportmogelijkheden, indrukwekkende woestijnlandschappen en fantastische winkels! Zelfs liefhebbers van skiën kunnen hier hun hart ophalen. Naast dat u dit in de zandduinen kunt doen, is het ook mogelijk om echte sneeuw op te zoeken in een overdekt skioord! Boek daarom direct uw vakantie Arabische Emiraten op Reizennet.nl

Klimaat
In de Verenigde Arabische Emiraten is sprake van een woestijnklimaat. Richting de bergen is de temperatuur iets lager. Tijdens de maanden mei tot september is het zomer, in die periode kan de temperatuur oplopen tot 45 ºC. In oktober tot april is het winter en dan schommelt de dagtemperatuur tussen 20 en 30 ºC. Verkoeling komt soms ook van de Shimal, een noordoostenwind die vanuit Siberië waait.

Stranden
De lange zandstranden van de Verenigde Arabische Emiraten zijn prima. Deze grenzen voornamelijk aan de resorts. Uiteraard vindt u fijne ligbedden en parasols. Een beachbar is meestal niet ver uit de buurt. Wilt u liever het water op, dan heeft u allerlei mogelijkheden. U kunt o.a. waterfietsen, kanoën, parasailen, waterskiën of in een groep een hilarische bananaride ondernemen! Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een duik te nemen. Dan is het goed om te weten dat bijna ieder resort connecties heeft met een duikschool. Naast bijzondere vissen en koraalriffen, kunt u onder water zelfs twee vliegtuigen ontdekken die expres gezonken zijn. Rondom deze vliegtuigen ontdekt u onder water een totaal andere natuur.

Natuur
Ondanks dat tweederde van het land woestijnachtig is, is de begroeiing divers te noemen. Op veel plekken wordt de woestijn geïrrigeerd en ontstaat er een andere natuur. Zo is men in Dubai voortdurend bezig om het landschap groen te houden, wat natuurlijk ook gevolgen heeft voor het waterverbruik. Het emiraat Fujairah heeft het prachtigste landschap. Hier vindt u een fraaie kust en het indrukwekkende Hajjargebergte dat enigszins begroeid is. In de Verenigde Arabische Emiraten leven o.a. reptielen, muizen, uilen, wolven, lynxen, de Arabische ory en het zeldzame Arabische luipaard.

Geografische ligging
De Verenigde Arabische Emiraten liggen in Azië. Het land is opgedeeld uit zeven emiraten, waarvan Abu Dhabi het grootste is. De andere emiraten zijn: Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. De kustlijn van de Verenigde Arabische Emiraten is 750 kilometer lang. Daartussen vindt u kreken, lagunes, koraalriffen, zandbanken en eilandjes. Ruim tweederde van dit land bestaat uit woestijn.

Praktische informatie over de Verenigde Arabische Emiraten
Tijdsverschil
In de Verenigde Arabische Emiraten is het in de zomer twee uren later. ‘s Winters is het tijdsverschil drie uren.

Telefoon, internet, post en telefoon
Als u naar Nederland wilt bellen, kiest u: 0031, vervolgens het netnummer (zonder 0) en tenslotte het abonneenummer. Als u vanuit Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten wilt telefoneren, toetst u 00971. Op veel plaatsen zoals supermarkten, benzinestations en kruidenierswinkels kunt u telefoonkaarten kopen die in telefooncellen te gebruiken zijn.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatsburgers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort die na aankomst in Nederland nog minstens zes maanden geldig is. Bij aankomst op het vliegveld van de Verenigde Arabische Emiraten ontvangen Nederlandse staatsburgers een gratis visum, dat dertig dagen geldig is. Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse, raadpleeg dan de Nederlandse Ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
Hoewel de officiële taal het Arabisch is, wordt er door diverse inwoners ook Engels gesproken. Ook zult u af en toe het Hindi, Urdi (Pakistaans) en het Farsi (een Perzische taal) horen.

Eten en drinken
De keuken van de Verenigde Arabische Emiraten is opgebouwd uit klassieke gerechten uit het Midden-Oosten, lamsvlees is daarbij een belangrijk ingrediënt. Verder is de Halawa, een Arabische zoetigheid, aan te raden. Aangezien de Islam de officiële religie is in de Verenigde Arabische Emiraten wordt er geen varkensvlees geserveerd. Alcohol wordt alleen buiten de ramadan geschonken in restaurants, hotels, nachtclubs en bars die een alcohollicentie hebben. In het openbaar, bijvoorbeeld op straat, is het verboden om alcohol te consumeren.

Openingstijden
Banken: van 08:00 tot 11:30/12:00, op vrijdag gesloten. Overigens kunnen deze openingstijden afwijken.
Winkels: winkels en souks zijn van zaterdag tot en met donderdag geopend van 08:00 tot 13:00 en van 16:00 tot 19:00 of 21:00. De winkels in winkelcentra zijn veelal zeven dagen per week open, in veel gevallen ook nog tot laat in de avond. Deze openingstijden kunnen trouwens per winkelier verschillen. Dit geldt vooral in de kleinere dorpen.

Douanezaken
Boven 40.000 dirham moeten binnen- en buitenlande betaalmiddelen worden aangegeven. Binnen- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd.

Een vakantie Verenigde Arabische Emiraten boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign