Dominicaanse Republiek

Vakantie Dominicaanse Republiek 2020


De Dominicaanse Republiek heeft voor iedere reiziger wat moois te bieden: prachtige witte stranden, sportieve activiteiten, een zonnig klimaat en een schitterende natuur. Of u nu iemand bent die graag lastminute reizen boekt, op zoek bent naar een goedkope vakantie of een rondreis wilt maken, hier zit u altijd goed. De Dominicaanse Republiek biedt bovendien vele luxe all inclusive resorts. Op deze zonnige bestemming kunt op ieder moment van het jaar vakantie vieren! Boek daarom direct uw vakantie Dominicaanse Republiek op Reizennet.nl

Klimaat
Op de Dominicaanse Republiek is het heerlijk zonnig. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25 °C en door het hele jaar zijn er weinig temperatuurverschillen. Zelfs in de koelste maand (januari) is het niet koud. Natuurlijk kan het in de bergen wat kouder zijn. De warmste maand is augustus.

Stranden
Bij de kust vindt u vele zandstranden. Deze worden afgewisseld met rotsen. Gele stranden vindt u in het noorden, bij Puerto Plata, Sosua en Cabarete. De stranden bij Bavaro en Punta Cana (bij de oostpunt) zijn wit en worden omringd met palmen.

Natuur
Doordat de Dominicaanse Republiek verschillende hoogtes heeft, is er veel variatie in bomen, bloemen en planten. Er zijn moerassen en berggebieden waar veel verschillende vogels leven, zoals papegaaien, pelikanen, flamingo’s en de ‘Dulus Dominicus’ (een kleine zangvogel). Ook vindt u palmbomen en bananenbomen. Daarnaast leven er bijzondere dieren in de drogere delen van de Dominicaanse Republiek. Zo kunt u de neushoornleguaan ontdekken, deze wordt wel 1,20 meter lang! In de wateren bij de noordkant en het zuid-westen leven zeekoeien. In het noorden ligt een beschermd zeegebied: Sanctuario Puerto Plata. Hier brengen bultrugwalvissen de winter door. In de periode half januari tot half maart is de kans het grootst om in deze omgeving een bultrug te zien.

Geografische ligging
De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola. De hoofdstad is Santo Domingo. De noordkust is groen en heuvelachtig, maar er zijn ook vlakke gebieden. Bij Puerto Plata en Playa ligt Isabel de Torres, de groene berg.

Praktische informatie over de Dominicaanse Republiek
Tijdsverschil
In de zomer is het in de Dominicaanse Republiek zes uren vroeger dan in Nederland. In de winter is dat vijf uren.

Telefoon, internet en post
Om vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland te kunnen bellen, kiest u 0031, daarna het netnummer (zonder 0) en tenslotte het abonneenummer. U kunt ook collect bellen via het toegangsnummer (1-800-333-0231), geeft dan de naam en telefoonnummer op van degene die u wilt bellen. Nadat deze toestemming heeft gegeven, wordt u doorverbonden en zijn de telefoonkosten voor degene die gebeld wordt. Kijk voor de actuele tarieven per land op www.kpn.com, trefwoord collect call, of bel 0900-4636225 (0900-INFOCALL). Voor internet kunt u terecht bij een internetcafé of telefoonkantoor met internetservice. Verder hebben de meeste hotels (tegen betaling) een internetservice. Post kunt u afgeven bij de receptie van uw hotel. Een brief of kaart heeft ongeveer vier à vijf weken nodig om in Nederland aan te komen.

Reisdocumenten en visa
Voor Nederlandse Staatsburgers is een geldig paspoort en een geldig retour- of doorreisticket vereist. Het paspoort moet minstens zes maanden na verblijf geldig zijn. Bij aankomst dient u een toeristenkaart te kopen op de luchthaven. De kosten hiervoor bedragen circa 10 USD per toeristenkaart. Dit bedrag is ook in euro’s te voldoen. Een visum is alleen nodig voor een verblijf langer dan negentig dagen. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
De officiële taal in de Dominicaanse Republiek is Spaans. Dit Spaans is zachter en heeft een andere klank, vergeleken met het Europese Spaans. Verder wordt er Engels en/of Duits gesproken in toeristencentra. Bij het grensgebied van Haïti wordt ook veel Haïtiaans-Creools gesproken.

Eten en drinken
In de Dominicaanse Republiek heeft iedere regio zijn eigen specialiteit. Bij het ontbijt wordt vaak puree van groene bananen (mangú) genuttigd. Het cassavebrood, dat veel vezels bevat, is een gerecht dat Indianen maakten. Uiteraard staat de Dominicaanse Republiek ook bekend om zijn rum dat gemaakt wordt van suikerriet, maar dit eiland beschikt ook over een eigen biermerk. Handig om te weten is dat veel hotels een internationale keuken hebben. U kunt dus van allerlei soorten gerechten genieten!

Openingstijden
Banken: de meeste banken zijn doordeweeks van 8:30 tot 16:00 open. Als ze op zaterdag geopend zijn, dan is dat meestal tot 12:00 uur. Op zondag zijn de banken gesloten.
Winkels: van maandag tot en met zaterdag open van 08:00/ 09:00 tot 20:00 uur; in sommige toeristengebieden blijven winkels langer open.

Douanezaken
In de Dominicaanse Republiek geldt een zeer streng beleid drugs-beleid. Het is volgens de wet verboden om drugs te verhandelen, te bezitten of te consumeren. Ook softdrugs zijn ten strengste verboden.

Een vakantie Dominicaanse Republiek 2020 – boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign