Malediven

Vakantie Malediven 2020De Malediven vormen een echt paradijs. Hier vindt u de mooiste witte stranden en een prachtige blauwe lucht waar u goedkoop uw vakantie kunt vieren. Het hele jaar door is het zonnig en kunt u tijdens uw reis heerlijk tot rust komen onder een van de vele palmbomen. Als u een duik neemt in zee, heeft u volop mogelijkheden om een nieuwe wereld te bewonderen. Ontdek onder water de kleurige vissen, zeeschildpadden en dolfijnen. Kortom: op deze eilanden kunt u volop genieten… Boek daarom direct uw vakantie Malediven op Reizennet.nl

Klimaat
Het klimaat op de Malediven is tropisch. Gedurende het hele jaar is het zonnig en liggen de temperaturen hoog. Tijdens de maanden november tot en met april is er sprake van de noordoost-moesson; in deze periode is er weinig wind en is het relatief droog. Tijdens de maanden mei tot en met oktober is er een zuidwest-moesson; in deze maanden kan het natter zijn. De maanden maart en april zijn het warmst.

Stranden
Op de eilanden vindt u voornamelijk witte zandstranden. Verder valt op dat de bebouwing aansluit bij de natuurlijke omgeving. De grootte van de zandstranden hangt af van het tij en van het seizoen. Op de Malediven is het niet toegestaan om topless te zonnen.

Natuur
De Malediven zijn vooral geliefd om de prachtige onderwaterwereld. Bij de koraalriffen komen vele soorten vissen en andere onderwaterdieren voor. Er zijn wel tweeëntwintig dolfijn- en walvissoorten te ontdekken, vijf soorten zeeschildpadden en maar liefst veertien haaiensoorten. Ook de mantarog, de grootste rog ter wereld, leeft op de Malediven. Op de eilanden vindt u vooral kleinere dieren, zoals vlinders en vliegende honden. Op een aantal eilanden treft u tropisch regenwoud en mangrovewouden aan. Overigens is het grootste deel van de flora door mensen aangeplant.

Geografische ligging
De Malediven bevinden zich in de Indische Oceaan en bestaan uit maar liefst twaalfhonderd koraaleilanden. Van deze eilanden zijn ongeveer tweehonderd bewoond. De eilanden die zich in het noorden en zuiden van de hoofdstad Malé bevinden, kunt u vaak al binnen vijftien tot vijfendertig minuten rondlopen.

Praktische informatie over de Malediven
Tijdsverschil
Op de Malediven is het in de winter vier uren vroeger dan in Nederland. In de zomer is het tijdsverschil drie uren.

Telefoon, internet, post en telefoon
Internationaal bellen of faxen is vanuit de resorts mogelijk. Houd er dan rekening mee dat dit niet goedkoop is. Sommige internationale telefoongesprekken kunnen uitsluitend worden aangevraagd worden via een operator, hiervoor geldt een minimumtarief.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatsburgers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Dit paspoort moet bij aanvang van de terugreis nog minimaal zes maanden geldig zijn. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
De inwoners van de Malediven spreken onderling de taal Dhivehi: een Indo-Iraanse taal. Op plekken waar toeristen komen, wordt Engels gesproken.

Eten en drinken
Een traditionele Maledivische maaltijd is opgebouwd uit rijst, vis, curry en pittige bijgerechten. Het gerecht ‘mas huni’ dat uit vis, gemalen kokos, uien, limoen en chilipepers bestaat, is erg geliefd. Naast visspecialiteiten is het bij de meeste restaurants ook mogelijk om internationale gerechten te bestellen. Dranken worden bijna allemaal geïmporteerd; vandaar dat deze duurder kunnen zijn.

Openingstijden
Meestal is er een klein winkeltje aan een hotel verbonden. Hiervoor gelden beperkte openingstijden.

Douanezaken
Voorwerpen uit de natuur uitvoeren zoals koraal en schelpen, is ten strengste verboden.

Een vakantie Malediven boekt u bij Reizennet.nl, bekijk dus nu ons aanbod.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign