Tanzania

Vakantie Tanzania 2020Als u Tanzania uitkiest als bestemming, beleeft u een veelzijdige vakantie voor een goedkope prijs! Vanuit dit prachtige land kunt u onvergetelijke safari’s ondernemen, op zoek gaan naar de ‘Big Five’ en de indrukwekkende natuur bewonderen met de machtige Kilimanjaro. Tijdens uw reizen kunt u impala’s spotten, vogels kijken, genieten op de prachtige stranden van Zanzibar en u laten verbazen door de kleurige onderwaterwereld. Hier ontdekt u het beste van Afrika… Boek daarom direct uw vakantie Tanzania op Reizennet.nl

Klimaat
In Tanzania komen verschillende klimaten voor. Aan de kust is sprake van een vochtig, tropisch klimaat. In het noordoosten vindt u een mild bergklimaat waar het vooral ‘s nachts een stuk koeler is. Gemiddeld ligt de temperatuur in Tanzania tussen de 22 en 30 ºC. Het hele jaar door kan er enige neerslag vallen, maar tijdens de maanden maart tot en met mei, oktober tot en met december is er een regenperiode.

Stranden
In Zanzibar zijn er mooie witte stranden te vinden die doen denken aan een paradijs. Veel toeristen zijn hiervan onder de indruk geraakt. Uiteraard kunt u ook een duik nemen in de blauwe zee om de prachtige onderwaterwereld te onderzoeken.

Natuur
In Tanzania vindt u een afwisselend landschap met steppes, savannes, hoogvlaktes, dalen en tropische bossen. Bij de rivieren en langs de kust ziet u kokospalmen en mangrovebossen. Ook kunt u hier vele tropische bloemen en planten vinden. In het binnenland ontdekt u vulkaanhellingen, savannes, doornstruiken, schermacacia’s en de baobabboom (apebroodboom). Tanzania staat natuurlijk ook bekend om de dierenwereld. Naast de dieren van de ‘Big Five’ (olifant, buffel, luipaard, neushoorn en leeuw) leven hier o.a. zebra’s, giraffen, nijlpaarden, cheeta’s, apen, slangen en antilopes.

Geografische ligging
Het gevarieerde landschap wordt sterk beïnvloed door de 9700-kilometerlange Great Rift Valley. Rondom deze vallei bevinden zich allerlei grote (onbevaarbare) meren en rivieren. Hierdoor beschikt Tanzania over het meeste oppervlaktewater, vergeleken met alle andere landen van het werelddeel Afrika. Belangrijke grote meren zijn o.a. het Tanganyikameer, het Natronmeer en het Manyarameer. De hoogste berg van Afrika bevindt zich eveneens in Tanzania: de Kilimanjaro. Verder kunt u in dit land één actieve vulkaan vinden onder de naam ‘Ol Doinyo Lengai’ wat ‘berg van God’ betekent.

Praktische informatie over Tanzania
Tijdsverschil
In de zomer is het in Tanzania een uur later dan in Nederland. In de winter bedraagt het tijdsverschil twee uren.

Telefoon, internet, post en telefoon
Rechtstreeks bellen gaat vaak moeilijk in Tanzania. Het handigst is om gesprekken naar Nederland via een operator te laten plaatsvinden.

Fotografie, film en video
In Tanzania kunt u prachtige foto’s maken. Vergeet dus niet om voldoende fotomaterialen mee te nemen tijdens uw reis. Een telelens is aan te raden tijdens de safari. Wees voorzichtig bij het fotograferen van mensen en vraag altijd toestemming van tevoren. Dit geldt vooral als u foto’s wilt maken van Afrikaanse stammen, godsdienstige plechtigheden of moslimvrouwen. Verder is het verboden om foto’s te maken van de president en is het af te raden om politieke leiders te fotograferen.

Reisdocumenten en visa
Als Nederlands staatsburger heeft u een geldig paspoort nodig dat tenminste zes maanden na afloop van de reis geldig is. Het paspoort moet twee lege bladzijdes bevatten voor de stempels. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
In Tanzania is Engels de officiële taal, maar de lokale bevolking spreekt veelal Swahili. Dat laatste is vooral op Zanzibar het geval.

Eten en drinken
In Tanzania krijgt u vooral vis en vlees geserveerd. Groenten zijn niet altijd gebruikelijk. Lokale gerechten die u absoluut kunt proeven zijn: ugali (stoofpot van vlees, bonen en maïs), nyama choma (gegrild vlees) en uij (zoete pap).

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:00 en op zaterdag van 8:30 tot 13:00
Winkels: maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 13:00 en van 14:00 tot 17:00, op zaterdag geopend van 08:30 tot 14:30

Douanezaken
Het uitvoeren van lokale valuta is verboden. Het bedrag dat aan buitenlandse valuta mag worden uitgevoerd is afhankelijk van het bedrag dat bij aankomst is ingevoerd.

Een vakantie Tanzania boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign