Kroatie

Vakantie Kroatie 2020Voor ieder type vakantie heeft het gastvrije en goedkope Kroatië veel mooie dingen te bieden: fijne baaien, indrukwekkende kusten, fraaie stranden, rijke natuurgebieden en bijzondere eilanden. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de culturele steden Split en Dubrovnik. Ook het amfitheater in Pula en de Eufrasiusbasiliek in Porec zijn aanraders. Of u nu een liefhebber bent van stedentrips of liever een natuurpark opzoekt, in Kroatië kunt u alle kanten op! Boek daarom direct uw vakantie Kroatie op Reizennet.nl

Klimaat
Het klimaat is voornamelijk mediterraans met zachte winters en warme, droge zomers. De temperatuur varieert van 10 ° tot ongeveer 26 °C. In het binnenland vindt u een ander klimaat; daar zijn de zomers heet en hoog en de winters nat en koud. In de bergen zijn de zomers koel en sneeuwt het in de winter. Goed om te weten is dat Kroatië gemiddeld 2500 zonuren per jaar heeft.

Stranden
De kusten zijn rotsachtig. U vindt vele kiezelstranden waar u van alles kunt ondernemen. Ook als u op zoek bent naar rust, kunt u een mooie plek bij het heldere zeewater vinden. Op het strand is topless zonnen toegestaan, verder zijn er ook naturistenstranden aanwezig.

Natuur
In Kroatië ontdekt u een gevarieerd landschap. Er zijn ongeveer 4300 soorten planten te vinden en vele soorten bomen en struiken, zoals de olijfboom, lavendel en de cipres. In de zomer is Kroatië bezaaid met bloemen. In de bergen bloeien veel soorten bloemen die beschermd zijn, zoals orchideeën en edelweissen. Ook vindt u vele diersoorten, zoals beren, wilde zwijnen en vossen.

Geografische ligging
Kroatië dat sinds 1992 onafhankelijk is van de voormalige Republiek Joegoslavië, wordt gekenmerkt door een lange kustlijn. Bij de kust liggen prachtige kleine eilanden, zoals de Elafiti eilanden die zich helemaal in het zuiden bevinden. In dit veelzijdige land vindt u een afwisselend landschap met gras, meren, berggebieden en bossen.

Praktische informatie over Kroatië
Tijdsverschil
Tussen Nederland en Kroatië is geen tijdsverschil.

Telefoon, internet, post en telefoon
In praktisch alle plaatsen kunt u een telefoonkantoor vinden. Verder kunt u op iedere plaats gebruik maken van een openbare telefoon of bellen via collect call. Ook zijn er diverse cybercafés aanwezig waar u kunt internetten. HPT Hrvatska is een kantoor waar het mogelijk is om faxen te sturen en postzegels en telefoonkaarten te kopen. Uiteraard kunt u hiervoor ook terecht bij postkantoren.

Fotografie, film en video
Op veel plekken vindt u fotozaken en toeristenwinkels waar u fotofilms kunt kopen.

Reisdocumenten en visa
Aangezien Kroatië niet bij de Europese Unie en niet onder het Schengen Verdrag hoort, dient u het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het paspoort moet bij terugkomst in Nederland nog minstens drie maanden geldig zijn. Omdat men bij aankomst in hotels en pensions vaak het paspoort moet afgeven, raden wij aan kopieën van uw reisdocumenten mee te nemen. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
De officiële taal is het Kroatisch, een Zuid Slavische taal. In de meer toeristische gebieden wordt Duits, Engels of Italiaans gesproken. Verder kunt u soms ook nog Servisch, Hongaars, Tsjechisch of Slowaaks horen.

Eten en drinken
De Kroatische keuken kent veel afwisseling. Een typisch Kroatische soep is Corba die op verschillende manieren wordt bereid. Ook als u een liefhebber bent van vlees of vis, vindt u veel variatie. Over het algemeen krijgt u vaak naar verhouding grotere porties vlees dan groentes. Het Kroatische gerecht haiducki cevap bevat gemarineerd lamsvlees, andere soorten vlees en uien.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 12:00 en zaterdag van 08:00 tot 13:00
Winkels: maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 08:00 tot 14:00
Overigens kunnen op plaatsen waar veel toeristen komen, de winkels langer open zijn; dat geldt zeker voor het zomerseizoen. In die periode kunnen winkels ook op zondag open zijn.

Een vakantie Kroatië boekt u bij Reizennet.nl, bekijk dus nu ons aanbod.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign