Cuba

Vakantie Cuba 2020Cuba, het grootste eiland in de Caraïben, zit vol met interessante contrasten. Behalve mooie stranden, sigaren en goedkope rum ontdekt u veel cultuur, historie, salsa, afwisselende natuurgebieden en een unieke sfeer. Combineer dit alles met een zeer vriendelijke bevolking en u zult zien dat u een prachtige vakantiereis tegemoet gaat! Boek daarom direct uw vakantie Cuba op Reizennet.nl

Klimaat
Cuba heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius. De luchtvochtigheid is 75-80 procent. De maand augustus is het warmst en januari het koelst. De maanden april tot en met augustus zijn het natst, maar worden ook gekenmerkt door veel zon en hoge temperaturen. Jaarlijks zijn er gemiddeld 330 dagen met zon! Verder zorgt een noordoosten-wind voor verkoeling. Verder is het goed om te weten dat het zeewater altijd heerlijk warm is (ongeveer 24 graden).

Stranden
Aan de noordkust zijn er vele mooie stranden, zoals bij Varadero en aan de kleine eilanden Cayo Coco, Cayo Guillermo en Cayo Santa María. Brede stranden vindt u bij Guardalavaca. In het zuiden liggen beschutte stranden, zoals het Bucanero-strand bij Parque Baconao. Bij Marea del Portillo vindt u zelfs stranden met zwart zand!

Natuur
Cuba bestaat voor een kwart uit bergen. Het landschap is erg afwisselend en groen. Er groeien maar liefst zeshonderd verschillende soorten planten. Ook de koningspalm, de nationale boom van Cuba, is veel te zien. Deze kan hoger worden dan dertig meter. Naast bijzondere bomen en heesters vindt u ook mooie bloemen, zoals de hibiscus en de orchidee. Ontdek de heerlijke geur van de mariposa, de vlinderbloem. Daarnaast zijn er vele vogels te zien, zoals de Tocororo die rode, witte en blauwe veren heeft. Ook de kleine kolibrie vliegt veel rond. Verder komen flamingo’s, reigers, pelikanen en gieren voor. De reptielliefhebber vindt in Cuba reptielen in allerlei soorten en maten. Zo leeft hier de kleinste kikker ter wereld (slechts een centimeter groot), maar ook leguanen, krokodillen en de Majá de Santa Maria. De laatste is een niet-giftige slang die een lengte van drie meter kan bereiken! Ooit een manguarí gezien? Deze speciale vis heeft een reptielenkop! Onder water zijn er wel negenhonderd soorten vissen te ontdekken. De bekendste is natuurlijk de zwaardvis uit het verhaal The old man and the sea van Ernest Hemingway, maar er zijn ook heel veel andere en kleurige soorten te zien.

Geografische ligging
Cuba heeft een lengte van circa 1250 kilometer en is daarmee het grootste eiland in de Caraïben. Het eiland wordt omringd door andere eilanden en koraalriffen. Er zijn veel verschillen in landschap. Daarnaast beschikt Cuba over een groot cultureel erfgoed. Spaankoloniale steden en musea laten de indrukwekkende sporen van de revolutie zien.

Praktische informatie over Cuba
Tijdsverschil
Tijdens de zomertijd in Nederland is het in Cuba vijf uren vroeger.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatsburgers hebben een geldig paspoort nodig. Deze moet bij aanvang van de resis nog minimaal zes maanden geldig zijn. Daarnaast hebt u een toeristenkaart nodig (ook voor baby’s). Verder dient u verplicht in het bezit te zijn van een reisverzekering die medische kosten dekt in het buitenland. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Telefoon, internet en post
Vooral in de grote steden heeft u bereik met de meeste Europese GSM’s. De internationale code is 119 óf gebruik de + functie. Als u vanuit uw hotel belt, is de code om naar Nederland te bellen veelal 88 of 86-31-kengetal zonder de ’0′ en het abonneenummer. Bij hotelrecepties en postkantoren is het mogelijk om rechtstreeks naar Nederland te bellen. De mogelijkheid om collect te bellen is niet aanwezig. Internetfaciliteiten zijn in bijna alle hotels aanwezig. Kaarten en postzegels zijn vrijwel overal te koop. De post kunt u afgeven bij de receptie van uw accommodatie. Denk er wel aan dat de post er zo’n vier weken over doet.

Vlag
De vlag van Cuba is in 1848 ontworpen door een onafhankelijkheidsbeweging die onafhankelijkheid wilde ten opzichte van Spanje. Ook was deze beweging voorstander van de aansluiting van Cuba bij de Verenigde Staten. Vandaar dat de vlag van Cuba een grote gelijkenis vertoont met de Stars and Stripes.

Taal
De officiële taal op Cuba is Spaans. U zult echter merken dat deze taal op Cuba heel anders klinkt dan in Spanje. Woorden worden aan elkaar geplakt, de ‘s’ wordt meestal ingeslikt en er wordt erg snel gepraat. Verder worden er andere woorden gebruikt. In de hotels en toeristische centra wordt er meestal Engels of Duits gesproken.

Eten en drinken
Typisch voor de Cubaanse keuken is dat in de meeste gerechten bruine bonen, rijst en varkensvlees zijn verwerkt. Natuurlijk is de rum een traditionele drank, deze vormt de basis voor allerlei andere dranken en cocktails.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur.
Winkels: maandag tot en met zondag van 09:00 tot 18:00 uur.

Douanezaken
Als u terug naar Nederland gaat, dient u op de luchthaven van Cuba een vertrekbelasting te betalen.

Een vakantie Cuba 2020 – boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign