Macedonie

Vakantie Macedonie 2020Macedonië is voor cultuur- en natuurliefhebbers een bijzondere vakantiebestemming. U vindt hier prachtige meren, indrukwekkende bosgebieden en machtige bergen. Het is bovendien een zeer gastvrij land waar u goedkoop kunt rondreizen. Ontdek zelf hoe mooi Macedonië kan zijn! Boek daarom direct uw vakantie Macedonie op Reizennet.nl

Klimaat
In Macedonië kunt u de vier seizoenen duidelijk van elkaar onderscheiden. De lentes kunnen kort zijn, maar de zomers zijn vooral in de lagere delen, warm en zonnig. In de bergen ligt de temperatuur wat lager. Er is sprake van een gematigd landklimaat.

Natuur
Macedonië beschikt over een rijke flora en fauna. Zo zijn er acht beschermde zoogdiersoorten te ontdekken, zoals de bruine beer. Verder komen hier lynxen, wolven, hagedissen, schildpadden, spinnen en slangen voor. Uiteraard zijn er ook veel zoogdieren te vinden in de nationale parken. U ziet hier o.a. gemzen, herten en marters. In het hele land vindt u allerlei soorten planten. In de meren en rivieren leven talloze vissen. Verder kunt u arenden en gieren ontdekken.

Geografische ligging
Macedonië ligt boven Griekenland en heeft een oppervlakte van 25.333 vierkante kilometer. Het landschap is voor een groot deel opgebouwd uit bergen. Meer dan een derde van Macedonië bestaat uit bosgebied. In het westen, bij de Albanese grens, liggen bergketens. In het noorden vindt u het Sjargebergte. Het land beschikt ook over mooie meren, waarvan het meer van Ohrid de bekendste is.

Praktische informatie over Macedonië
Tijdsverschil
Tussen Nederland en Macedonië is er geen tijdsverschil.

Fotografie, film en video
In Macedonië kunt u bijna overal fotograferen en filmen. Vergeet niet om toestemming te vragen als u mensen wilt vastleggen en fotografeer geen militaire instanties of vliegvelden. Houd er rekening mee dat u bij sommige bezienswaardigheden niet mag fotograferen of dat hiervoor een vergoeding wordt gevraagd.

Reisdocumenten en visa
Voor de meest actuele gegevens kunt u het beste contact opnemen met de ambassade of het consulaat.

Taal
Officieel spreekt men Macedonisch. Aangezien Macedonië deel uitmaakte van het voormalig Joegoslavië wordt er ook Servisch gesproken. Lokaal wordt er Turks en Romani gesproken. Houd er rekening mee dat het schrift Cyrillisch is en dat wegwijzers vaak in het Latijns zijn. Overigens kunt u in Macedonië prima terecht met Engels en Duits.

Eten en drinken
De Macedonische keuken kent veel specialiteiten, zoals taratur (komkommer, yoghurt en knoflook), pinzur (salade met paprika en aubergine), baklava, tavce gravce (ovengerecht met bonen), pastrmajlija (pizza met vlees en ei) en burek (bladerdeegpastei met ham, kaas, spinazie, vlees). In Macedonië worden kleinere gerechten geserveerd. Lokaal is skara (varkensvlees of kip) een geliefd hoofdgerecht. Als u in Ohrid bent, vergeet dan niet om naar de ohrid cake te vragen, dit is een lekkere cake met hazelnoot, chocolade en vanille-ijs.

Een vakantie Macedonië u bij Reizennet.nl, bekijk dan nu ons aanbod.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign