Kaapverdische Eilanden

Vakantie Kaapverdische Eilanden 2020De Kaapverdische Eilanden zijn nog niet massaal ontdekt door de toeristen en dat zorgt ervoor dat u alle tijd heeft om deze ongerepte vakantiebestemming op een goedkope manier te ontdekken. De tropische eilanden van Kaapverdië hebben zowel Portugese als Afrikaanse invloeden en dat heeft zijn charme. Het klimaat is heerlijk zonnig, de zandstranden mooi wit en de zee prachtig blauw. De bevolking is vriendelijk en gemoedelijk. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis zijn hier volop aanwezig! Boek daarom direct uw vakantie Kaapverdië op Reizennet.nl

Klimaat
Over het algemeen ligt de temperatuur rond de 22 tot 30 °C. Aangezien Kaapverdië ter hoogte van de evenaar ligt, kunt u hier snel verbranden. Neem dus een goede zonnebrandcrème mee. Het zeewater is met een temperatuur tussen 22 en 27 °C heerlijk aangenaam.

Stranden
De zandstranden zijn prachtig wit en de zee is helderblauw. Hier kunt u volop genieten van het mooie weer.

Natuur
Hoewel u op de Kaapverdische Eilanden weinig soorten begroeiing vindt, is het landschap erg gevarieerd. Behalve mooie zandstranden, vindt u uitgestrekte woestijnlandschappen en machtige valleien. Aan de kust broeden vele vogels en kunt u zeeschildpadden ontdekken.

Geografische ligging
Kaapverdië (Groene Kaap), dat uit een groep van tien eilanden bestaat, was eeuwen een kolonie van Portugal. Hoewel deze eilandengroep al meer dan dertig jaar onafhankelijk is, is de Portugese invloed nog steeds merkbaar. Daarnaast zult u ook Creoolse kenmerken ontdekken. Het eiland Santa Lucia is onbewoond.

Praktische informatie over Kaapverdische Eilanden
Tijdsverschil
Vergeleken met Nederland is het op de Kaapverdische Eilanden twee uren vroeger. Tijdens de zomertijd is dat verschil drie uren.

Telefoon, internet, post en telefoon
Als u naar Nederland wilt bellen, kiest u 0031, het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Houd er rekening mee dat telefoneren duur kan zijn, vooral als u vanuit uw accommodatie belt. Mobiel telefoneren is eveneens prijzig. Bij het postkantoor kunt u een telefoonkaart aanschaffen waarmee u ongeveer vier minuten naar Nederland kunt bellen. Ook kunt u voor telefonie terecht bij een belwinkel, waarbij u achteraf het aantal tikken afrekent. Het tarief ligt daarbij iets hoger dan het bellen vanuit een telefooncel. In Sal Rei vindt u verschillende internetcafés. Ook bieden veel hotels de mogelijkheid om het internet te gebruiken. De kosten voor internet kunnen variëren.

Fotografie, film en video
Bij Foto Vieira (hoofdstraat) kunt u foto’s ontwikkelen en rolletjes kopen. De prijzen zijn echter erg anders ten opzichte van Europa. In Sal Rei vindt u een fotozaak voor digitale fotografie.

Reisdocumenten en visa
Voor Kaapverdië heeft u een geldig paspoort en een visum nodig.

Taal
Officieel wordt er Portugees gesproken, maar onderling spreekt men vaak Creools: een mengeling van Portugees en Afrikaans. In steden en gebieden waar toeristen komen, kunt u prima terecht met Frans en soms ook met Engels.

Eten en drinken
Kaapverdië combineert de Portugese en Afrikaanse keuken en maakt daarbij gebruik van vis en maïs; deze ingrediënten zijn volop verkrijgbaar. Aangezien vlees geïmporteerd moet worden, is dit een grote luxe op de Kaapverdische Eilanden. Cachupa is het nationale gerecht, dit gerecht bestaat uit bonen en maïs, hierbij worden aanvullende ingrediënten toegevoegd. Op de Kaapverdische Eilanden wordt verse tonijn veel gegeten en vele andere vissoorten. Ook de kreeft is populair. Deze kunnen in Kaapverdië een gewicht bereiken van vijf kilo. Bekende drankjes zijn de grogue (een sterke jeneverachtige drank), de ponche (grogue, aangelengd met honing) en de caipirinha (een mix van citroen of limoen, suiker, grogue en ijs). Uiteraard zijn op Kaapverdië ook heerlijke wijnen verkrijgbaar. De koffie is over het algemeen erg sterk, zoals bij espresso. Als u liever een “Nederlandse kop koffie” wilt, dan is het aan te raden om een café American con leite te bestellen.

Openingstijden
Banken: van 08:00 tot 15:00 uur. Houd er rekening mee dat banken soms eerder kunnen sluiten.
Winkels: maandag tot en met vrijdag: van 08:00 tot 13:00 en van15:00 tot 19:00. Op zaterdag: van 09:00 tot 13:00.
Postkantoren: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur en van 15:00 tot 17:00 uur.

Douanezaken
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum.

Een vakantie Kaapverdische Eilanden boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign