Indonesie

Vakantie Indonesie 2020


Indonesië is een ontzettend afwisselend land. Of u van een all inclusive vakantie houdt of juist goedkoop wilt rondreizen in Zuidoost-Azië, hier is alles mogelijk! In Indonesië vindt u indrukwekkende oerwouden, machtige bergen, een rijke cultuur, bijzondere vulkanen, vele eilanden, een vriendelijke bevolking en prachtige tempels. Er zijn zowel witte als zwarte stranden waar u heerlijk kunt genieten van al het moois wat dit land te bieden heeft. Boek daarom direct uw vakantie Indonesië op Reizennet.nl

Klimaat
Het klimaat in Indonesië is tropisch. Er zijn weinig temperatuurverschillen. Tijdens de natte moesson (periode november tot en met april) blijft het zonnig. De regenbuien zijn kort en krachtig. In de bossen is de luchtvochtigheid groter. In de droge moesson (periode mei tot en met oktober) valt er weinig neerslag en is het heerlijk warm.

Stranden
In Indonesië vindt u witte én zwarte stranden. Op deze langgerekte stranden kunt u een mooie wandeltocht maken of lekker uitrusten in de zon. Een geliefde plek is Nusa Dua Beach, deze heeft een hagelwitte, brede kuststrook. Dit prachtige strand ontdekt u op Bali.

Natuur
De natuur van Indonesië is zeer gevarieerd. Onder water kunt u fraaie koraalriffen bewonderen, maar ook aan land valt er veel te zien. Zo vindt u vulkanen, regenwouden, moerassen en savannebossen. Op de eilanden bloeien er meer dan 45.000 soorten planten. U kunt in de regenwouden in Irian Jaya zelfs meer dan 2500 soorten orchideeën aantreffen. Ook zijn er veel dieren te ontdekken, waaronder vele apensoorten. Zo vindt u o.a. op Kalimantan en Sumatra de bedreigde orang-oetan. Tapirs en tijgers komen meestal alleen in reservaten voor. Op de eilanden zijn natuurlijk ook verschillende soorten krokodillen en reptielen te ontdekken, zoals de komodovaraan die wel drie meter lang kan worden.

Geografische ligging
Indonesië ligt in Zuidoost-Azië. De schatting is dat dit land uit maar liefst 17.508 eilanden bestaat, hiervan zijn zo’n 6.000 bewoond. De eilanden Java, Sumatra, Kalimantan (gedeeld met Maleisië), Nieuw-Guinea (gedeeld met Papoea-Nieuw-Guinea) en Sulawesi zijn het grootst. In de provincie Paoea vindt u het hoogste punt van Indonesië. Hier ligt namelijk de Puncak Jaya, oftewel de Overwinningsberg, deze is 4884 meter hoog!

Praktische informatie over Indonesië
Tijdsverschil
Het gehele jaar is het in Indonesië zeven uur later dan in Nederland.

Telefoon, internet en post
Bijna overal zijn telefoonkantoren en over het algemeen werkt uw Nederlandse GSM ook in Indonesië. Internetcafés treft u aan in de grotere steden. Ook in de luxere hotels zijn er internetmogelijkheden. Het handigst is om post richting het buitenland af te geven bij het postkantoor of bij de receptie van uw hotel. Maak ook gebruik van de airmailsticker.

Reisdocumenten en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een visum. Een toeristenvisum waarbij u maximaal 30 dagen in Indonesië mag blijven, kost circa USD 25 per persoon. Dit visum kunt u eenvoudig kopen op alle Internationale luchthavens van Indonesië en kan ter plaatse worden verlengd. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
De officiële taal in Indonesië is Bahasa Indonesia, dit lijkt veel op het Maleis. Ook wordt er een eigen dialect gesproken. Sommige ouderen spreken Nederlands, met name in bij het Tobameer en Manado. Veel jongeren spreken Engels.

Eten en drinken
De Indonesische rijsttafel die met groente en vruchten wordt geserveerd, is zeer geliefd. Verder is ook de rijstpudding, met palmsuiker en kokosmelk, erg populair. Indonesië kent veel exotische fruitsoorten. Vers geplukt is daarbij natuurlijk het lekkerst. Het is aan te raden om niets te eten wat ongekookt of niet geschild is. Ook leidingwater kunt u beter niet drinken. Op veel plekken kunt u flessen water en internationale frisdranken kopen. De Bintang Bir is een prima locale bier. Geïmporteerde alcoholische dranken kunnen prijzig zijn.

Openingstijden
Banken: meestal geopend vanaf ca 08:00 tot 14:00
Winkels: maandag tot en met vrijdag vanaf 09:00/10:00 tot 21:00/22:00. De openingstijden kunnen overigens sterk variëren. Met name in de kleinere plaatsen bepalen winkeliers zelf hun openingstijden.

Douanezaken
Het is ten strengste verboden om voorwerpen uit de natuur, zoals koraal en schelpen, uit te voeren.

Een vakantie Indonesië boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign