Kenia

Vakantie Kenia 2020


Of u een actieve rondreis wilt maken of heerlijk goedkoop wilt ontspannen, tijdens uw vakantie in Kenia is alles mogelijk. Niet alleen raakt u onder de indruk van de prachtige blauwe zee, maar ervaart u ook de overweldigende natuur. Ga mee op safari en ontdek de exotische dieren, bijzondere vogels en wie weet: de ‘Big Five!’ Na een avontuurlijke tocht kunt u heerlijk bijkomen op een van de witte stranden of onder water de indrukwekkende koraalriffen bewonderen. Het paradijs is hier! Boek daarom direct uw vakantie Kenia op Reizennet.nl

Klimaat
Omdat Kenia recht onder de evenaar ligt, zijn de dagen en nachten precies even lang. Het land heeft een tropisch regenklimaat. De meeste regen valt in de periodes april tot en met juni en eind oktober tot eind november. Er kunnen dan ook meer muggen en slangen voorkomen. Bij de kust ligt de temperatuur hoog, landinwaarts is het ‘s nachts koeler. Als u van duiken houdt, dan is het goed om te weten dat u daarbij vooral ‘s winters een prachtig uitzicht heeft. Overigens is het zicht onderwater het hele jaar goed.

Stranden
Op de mooie zandstranden kunt u onder de palmbomen heerlijk van uw vakantie genieten. Op veel plaatsen is het strand ondiep doordat er een rif aanwezig is. Ook is het fijn om te weten dat de stranden van Kenia in de top drie staan van de mooiste koraalriffen van de wereld. Het is dus een aanrader om hier een duik te nemen. In het noorden van Mombasa vindt u allerlei stranden die een bezoek waard zijn. Nyali Beach is geliefd bij de inwoners van de stad. Op ongeveer dertien kilometer van Mombasa bevindt zich het prachtige, tropische Bamburi Beach. Shanzu Beach dat twintig kilometer boven Mombasa ligt, is een uitgestrekt, wit zandstrand.

Natuur
Het landschap van Kenia is overweldigend. Hier groeien veel verschillende bomen, tropische vruchten en planten, zoals kokospalmen, mangroves, tropische regenbossen, acacia’s en de baobab. Ook ziet u vulkaanhellingen en vruchtbare gebieden waar mango’s en tropische vruchten worden geteeld. Daarnaast heeft Kenia een rijke dierenwereld. Aangezien Kenia en Tanzania aan de absolute top liggen als safari-bestemming, kunt u een safari dus niet overslaan! Natuurlijk kunt u op zoek gaan naar de ‘Big Five’ (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard), maar daarnaast zijn er ook andere diersoorten te zien, zoals giraffes, nijlpaarden, cheeta’s, hyena’s, slangen, antilopes en apen.

Geografische ligging
In het noorden en oosten van Kenia is het landschap bergachtig. In het midden is de grond vruchtbaar, hier ziet u vele koffie- en theeplantages. In de buurt van het Victoriameer bevindt zich een berg van 4321 meter: de Mount Elgon. In het westen is het heuvelachtig. Populaire wildreservaten ontdekt u vooral in het zuiden, hier zijn voornamelijk savannes.

Praktische informatie over Kenia
Tijdsverschil
In de wintertijd is het in Kenia twee uren later dan in Nederland. In de zomertijd is dat een uur.

Telefoon, internet, post en telefoon
Over het algemeen is het mobiele bereik in Mombasa goed. Het kan voorkomen dat u in de wildparken geen signaal heeft. Wel is er tijdens de safari’s een lange afstandsradio aanwezig voor noodgevallen. Openbare telefoons zijn in vrijwel alle plaatsen te vinden; deze zijn echter bedoeld voor lokale gesprekken. Verbindingen komen meestal tot stand via een operator en daar kan tijd overheen gaan. Telefoonkosten naar Nederland bij een post- of telefoonkantoor liggen tussen de acht en elf euro voor de eerste drie minuten. Bellen vanuit een hotel is circa 25 procent duurder. In Malindi en Mombasa kunt u met een (goedkopere) telefoonkaart bellen. Collect call is niet mogelijk. In de grote steden vindt u enkele internetcafés. In de meeste hotels is een Business Center te vinden, waar bezoekers tegen betaling kunnen internetten. Als u post wilt versturen, houd er dan rekening mee dat sommige rode brievenbussen pas worden geleegd als deze helemaal vol zitten. Om vertraging te voorkomen, kunt u brieven en ansichtkaarten beter afgeven bij een postkantoor of bij de receptie van uw hotel.

Fotografie, film en video
Maak in Kenia niet ondoordacht foto’s van mensen. Het is verboden om foto’s te maken van de Masai in Amboseli National Park. Verder mag u geen foto’s maken van strategische objecten, zoals vliegvelden, havens en bruggen. Datzelfde geldt voor het fotograferen van godsdienstige plechtigheid of moslimvrouwen. Ook mag u geen foto’s maken van de president en is het af te raden om foto’s te maken van politieke leiders.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatsburgers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort, deze moet bij aanvang van de terugreis nog minimaal zes maanden geldig zijn. Daarnaast heeft u een visum nodig. Het visum voor Kenia is verkrijgbaar bij de Keniaanse ambassade in Den Haag of bij aankomst op de luchthaven. Het is aan te raden uw visum via de ambassade te bestellen, aangezien er op het vliegveld lange wachttijden kunnen ontstaan. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
Naast Engels wordt er Kiswahili gesproken; een combinatie van Arabisch, Bantoe en een klein beetje Portugees.

Eten en drinken
De keuken van Kenia is voortreffelijk. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van exotische specerijen, vis, rijst, kokos en tamarinde. Naast Arabische, Indische en westerse gerechten, kunt u zich zelfs wagen aan zebravlees en krokodil. Kenia kent ook veel andere specialiteiten, zoals koffie, thee, bier, mango’s, tomaten, verse vis en kreeft. Nationale gerechten zijn sukumu wiki (een groente die vergelijkbaar is met spinazie) en ugali (maïsmeel met vlees en jus).

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 14:00
Winkels: meestal op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12:30 en op zaterdag van 08:30 tot 13:00

Douanezaken
Het is ten strengste verboden om voorwerpen uit de natuur, zoals koraal en schelpen, uit te voeren. De in- en uitvoer van de Keniase Shilling is verboden. Andere valuta kunnen worden ingevoerd, maar moeten worden aangegeven.

Een vakantie Kenia boekt u bij Reizennet.nl, bekijk dus nu ons aanbod.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign