Malta

Vakantie Malta 2020Midden in de Middellandse Zee vindt u een bijzondere eilandengroep waar iedere reiziger een heerlijke zonvakantie beleeft. Niet alleen geniet u hier van de goudkleurige en rode stranden, maar kunt u ook veel culturele bezienswaardigheden ontdekken voor een goedkope prijs. Hoofdstad Valletta is ontstaan in de zestiende eeuw, hier kunt u ronddwalen in de kleine steegjes of paleizen en kerken bezoeken. Op Malta zijn zelfs sporen terug te vinden van de vroege geschiedenis. De sfeer op Malta is gemoedelijk en het klimaat zonnig. Niets staat een onbezorgde vakantie in de weg… Boek daarom direct uw vakantie Malta op Reizennet.nl

Klimaat
Door het subtropische Middellandse Zeeklimaat kan het nogal warm worden op Malta, vooral tijdens de maanden juli, augustus en september. De zeewind biedt echter de nodige verkoeling. Gemiddeld zijn er tien zon-uren op een dag.

Stranden
Voor de strandliefhebber biedt Malta vele mogelijkheden. De goudkleurige of rode stranden bieden volop ruimte voor de zonaanbidder. Ook vindt u rotsen, havens, blauwe baaien en binnenzeeën. Snorkelaars en surfers kunnen hier prima hun hobby uitoefenen. Wilt u liever in alle rust genieten van de zonsondergang, dan zijn er genoeg vredige plekken te vinden.

Natuur
De natuur is in de lente het mooist en kleurrijk, wanneer de voorjaarsbloemen in bloei staan. Er zijn zo’n twaalf vogelsoorten die permanent op Malta verblijven, waaronder de blauwe grotlijster. Dit is de nationale vogel van Malta. Een ander bekend dier is de Maltezer hond, oftewel het ‘Maltezer leeuwtje’, dit langharige ras is afgeleid van de keeshond.

Geografische ligging
Malta is een eilandengroep van vijf eilanden, waaronder Malta, Gozo en Comino. Deze groep ligt midden in de Middellandse Zee, in het zuiden van het Italiaanse Sicilië. Malta heeft een rijke historie die teruggaat tot ongeveer vierduizend jaar voor Christus. Op Malta zijn er geen bergen en rivieren te vinden. Wel ziet u een heuvelachtig landschap en terrasvormige velden.

Praktische informatie over Malta
Tijdsverschil
Tussen Malta en Nederland is er geen sprake van tijdsverschil.

Telefoon, internet, post en telefoon
Meestal kunt u vanuit uw hotel direct naar Nederland bellen. Het handigst is om gebruik te maken van een telefoonkaart; deze is verkrijgbaar op de luchthaven, bij kantoren van TeleMalta/Maltacom en bij kiosks en postkantoren. Op Malta en Gozo bevinden zich bijna zeshonderd ‘cardphones’. Als u naar Nederland wilt bellen, kiest u 0031, daarna het netnummer (zonder 0) en tenslotte het abonneenummer. Voor collect bellen vanuit Malta kiest u: 0800-890310. U vindt op Malta vele cafés met betaalbaar internet.

Fotografie, film en video
Overal vindt u winkels waar fotomateriaal wordt verkocht. Het ontwikkelen van foto’s is op Malta prijziger dan in Nederland het geval is.

Reisdocumenten en visa
Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
Het Maltees en het Engels zijn de officiële talen van Malta. Een groot deel van de bevolking spreekt ook Duits, Italiaans of Frans.

Eten en drinken
Maltese gerechten worden beïnvloed door de Engelse, Italiaanse en Arabische keuken. Als voorgerecht is soep gebruikelijk (groente, vis). Vis- en vleesschotels zijn eveneens populair, bijvoorbeeld Lampuki (gebakken vis met tomaten, uien, olijven, erwten, peterselie en bloemkool).
Er wordt vaak lokaal bier genuttigd, maar het is ook mogelijk om buitenlandse biersoorten te bestellen.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 14:00 en op zaterdag van 08:30 tot 11:30
Winkels: maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 13:00 en van 16:00 tot 19:00
Op sommige plaatsen (zoals Valletta) kunnen de winkels op zaterdagmiddag gesloten zijn.
Postkantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 14:00 en op zaterdag van 08:30 tot 11:30.

Douanezaken
Volgens de Paspoortwet is het niet toegestaan om met een verlopen paspoort te reizen. U dient dus altijd over geldige reisdocumenten te beschikken waarmee u zich in voorkomende gevallen moet kunnen legitimeren.

Een vakantie Malta boekt u bij Reizennet.nl, bekijk dus nu ons aanbod.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign