Marokko

Vakantie Marokko 2020Marokko biedt een fantastische mix van Afrikaanse en Arabische invloeden. Liefhebbers van cultuur, natuur, mooie stranden, goedkoop en lekker eten komen op deze zonnige vakantiebestemming prima aan hun trekken. Bezoek de woestijn en fantastische oases, bewonder oude koningssteden, geniet van de prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan en ontdek de souk met zijn prikkelende geuren, geluiden en kleuren. Dit charmante land moet u zeker zelf ervaren!  Boek daarom direct uw vakantie Marokko op Reizennet.nl

Klimaat
Marokko heeft drie verschillende klimaten. In het noordwesten van het Atlas Gebergte is er sprake van een mediterraans klimaat. Hier zijn de zomers zijn droog en heet. De winters zijn zacht en vochtig. In het hogere deel van het Atlas Gebergte heerst er een bergklimaat. In het zuidoosten is er een woestijnklimaat.

Stranden
De stranden van Marokko zijn schitterend. Op het zandstrand kunt u heerlijk tot rust komen of juist actief genieten.

Natuur
De argan is voor Marokko een bijzondere boomsoort. Deze boom zorgt er namelijk voor dat het landschap stabiel blijft en dat de bodem beschermd wordt tegen de invloeden van erosie. Ook voor de lokale bevolking, de Berbers, is deze boom van grote betekenis. Vanaf de dertiende eeuw wordt er olie uit de zaden van de argan gehaald en geëxporteerd. Deze olie wordt gebruikt tijdens het bereiden van voedsel en het produceren van zeep. Hoewel grote zoogdieren weinig in Marokko te vinden zijn, leven er wel bijzondere soorten dieren in dit land. Zo vindt u hier de cuvier- of Atlasgazelle. In het Rifgebergte leven wilde zwijnen, apen en vossen.

Geografische ligging
Marokko grenst aan de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en aan de landen Algerije en Mauritanië. In het land bevinden zich twee bergketens: het Rifgebergte en het Atlasgebergte. De Hoge Atlas is vooral opgebouwd uit een serie plateaus (tot een hoogte van tweeduizend meter). het hoogste punt is hierbij de Tidirhine, deze top is 2456 meter. Bij de hoogvlakte van Oost-Marokko ontspringt de Moulouya, deze Marokkaanse rivier is 520 kilometer lang. Als u vanuit het Atlasgebergte naar het zuidoosten gaat, vindt u een plateaulandschap op een hoogte van ongeveer 1500 meter. Hier begint de Sahara.

Praktische informatie over Marokko
Tijdsverschil
In de wintertijd is het in Marokko een uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is dat verschil twee uren.

Telefoon, internet, post en telefoon
Als u vanaf Marokko naar Nederland wilt bellen, kiest u 0031, daarna het netnummer (zonder 0) en tenslotte het abonneenummer. Voor internet kunt u in de grotere steden terecht bij internetcafés. Ook kunt u in de meeste grotere hotels gebruik maken van internetfaciliteiten.

Fotografie, film en video
Houd er rekening mee dat het op veel plaatsen niet wenselijk is om foto’s te maken. Vooral gesluierde vrouwen en mensen op het platteland stellen het niet op prijs als zij ongevraagd worden gefotografeerd. In de steden zijn er vele winkels te vinden waar u films kunt aanschaffen. Verder zijn er overal geheugenkaarten en batterijen verkrijgbaar.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatburgers dienen over een geldig paspoort te beschikken. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
De officiële taal van Marokko is het Arabisch. In deze taal wordt ook les gegeven op scholen. Verder worden er dialecten gesproken. Op school wordt tevens de Franse taal onderwezen. Op plaatsen waar toeristen komen spreekt men een aardig woordje Duits en Engels.

Eten en drinken
Over het algemeen wordt er ‘s middags en ‘s avonds warm gegeten. Couscous is in de Marokkaanse keuken een belangrijk onderdeel. Dit gerecht wordt door de Marokkanen met de vingers gegeten. Toeristen krijgen hiervoor een lepel. Een ander bekend gerecht is de tajine, deze wordt in een aardewerken pot geserveerd. De maaltijdsoep harira die ook tijdens de ramadan wordt gegeten na zonsondergang, is een snelle en goedkope maaltijd. Bij eetstalletjes en kleinere restaurants worden brochettes (vlees-spiezen, friet en salade) geserveerd. Over het algemeen zien de gerechten er mooi en feestelijk uit.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 11.30 uur en van 14:30 tot 16.30. Gedurende de zomer kunnen er andere openingstijden zijn, namelijk van 8:15 tot 14:15. De meeste officiële banken zijn tijdens het weekend gesloten.
Winkels: maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00
Postkantoren: maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12:00 en van 15:00 tot 18:00

Douanezaken
Het is verboden om dirhams uit te voeren. Op de luchthaven kunt u het teveel aan dirhams terugwisselen bij de bank op de dag van vertrek.

Een vakantie Marokko boekt u bij Reizennet.nl, bekijk dus nu ons aanbod.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign