Jordanie

Vakantie Jordanie 2020


Jordanië biedt een geweldige afwisseling van oosterse en westerse invloeden. Ontdek de imposante kruisvaarderkastelen van Kerak, de culturele trekpleisters van hoofdstad Amman, de indrukwekkende mozaïeken bij Madaba en de bijzondere rotsstad Petra. In Aqaba kunt u genieten van witte stranden en van het bruisende uitgaansleven voor een goedkope prijs. Beleef een onvergetelijke vakantie… Boek daarom direct uw vakantie Jordanië op Reizennet.nl

Klimaat
In de woestijnen van Jordanië valt weinig neerslag. In het westen van het land is sprake van een regenseizoen tijdens de periode november tot april.

Stranden
De witte stranden bij badplaats Aqaba bieden allerlei mogelijkheden voor een onvergetelijke zonvakantie. Bij Aqaba vindt u ook het vierlandenpunt met Israël, Egypte en Saudi-Arabië. Bij helder weer heeft u een mooi uitzicht over deze landen en over de Golf van Aqaba.

Natuur
Jordanië is zowel boven als onder water erg imponerend. Bij Aqaba kunt u genieten van een rijke onderwaterwereld met riffen en tropische vissen. In het noorden van Amman vindt u bossen waar diverse dieren leven, waaronder: wilde katten, wolven, gieren, hamsters, steenarenden, hyena’s gazellen en steenbokken.

Geografische ligging
Hoewel het noordwesten van mediterraans is, bestaat Jordanië vooral uit woestijnlandschap. Als u meer landinwaarts gaat, vindt u een aantal bergketens. Ook zijn er grotten en watervallen te ontdekken. Hoofdstad Amman is de grootste stad van Jordanië. De andere steden van Jordanië zijn: Akaba, Al-Karak, Az-Zarqa, Irbid, Ma’an, Rihab, Madaba en Jerash.

Praktische informatie over Jordanië
Tijdsverschil
Tijdens de zomer is het in Jordanië een uur later dan in Nederland. In de winter is er twee uur tijdsverschil.

Taal
De officiële taal van Jordanië is het Arabisch. Daarnaast wordt er ook Engels gesproken.

Eten en drinken
Bij de Dode Zee, Petra en Wadi Rum heeft u goede mogelijkheden om de Arabische keuken beter te leren kennen. Veel restaurants hebben een samenwerkingsverband met natuurparken om ervoor te zorgen dat hun producten authentiek en vers blijven. Typisch Jordaanse gerechten zijn: mansaf (rijst met schapenvlees en yoghurtsaus), kanafa (soort gebak, gevuld met noten of geitenkaas), mushakhan (kip in olijfolie en uiensaus met Arabisch brood), baklava (gebak, gevuld met noten of honing) en ataif (gefrituurde pannenkoekjes met noten/kaas-vulling).

Douanezaken
Voor Jordanië heeft u een paspoort nodig dat nog zes maanden geldig dient te zijn na terugkeer in Nederland. Daarnaast is een visum vereist.

Een vakantie Jordanië boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign