Egypte

Vakantie Egypte 2020


Natuurlijk staat het zonnige Egypte bekend om zijn rijke geschiedenis met piramides en bijzondere tempels, maar er valt nog veel meer te beleven voor iedere type reiziger. Neem een kijkje in Caïro, verbaas u over de woestijnlandschappen en geniet van de Egyptische gastvrijheid! Als u een liefhebber bent van diepzeeduiken, vergeet dan vooral niet om de indrukwekkende koraalriffen van de Rode Zee te bekijken. Ontdek een van de beroemdste vakantieoorden van de wereld voor een goedkope prijs! Boek daarom direct uw vakantie Egypte op Reizennet.nl

Klimaat
Behalve bij de Middellandse kust, heeft Egypte een woestijnklimaat. Het regent zelden en er is vrijwel geen bewolking te bespeuren. Tussen november en maart is het winter. Dan ligt de temperatuur iets lager en is de luchtvochtigheid hoger.

Stranden
Egypte heeft publieke stranden, alleen worden deze gebruikt door de locale bevolking. Voor een privé-strand kunt u meestal terecht bij uw hotel. Meestal kunt u daar gratis gebruik maken van alle aanwezige faciliteiten. Als u gebruik wilt maken van een privé-strand van een ander hotel, wordt daarvoor een vergoeding gevraagd. Deze kunt u betalen bij de receptie van het desbetreffende hotel. In Egypte wordt topless zonnen op de stranden als aanstootgevend ervaren, dit is dus niet toegestaan.

Natuur
Maar liefst negentig procent van Egypte bestaat uit woestijn-landschap. In de woestijn leeft onder andere de woestijnvos en de Nubistische steenbok. In de andere gebieden kunt u een meditteraanse begroeiing zien, zoals acacia’s, sinaasappelbomen, vijgenbomen, eucalyptusbomen, dadelpalmen en tamarinden. Het gebied langs de Nijl ziet er tropischer uit, hier groeien palmen en bomen. In het Nassermeer leven krokodillen. Beroemd is de grote nijlvaraan die maar liefst twee meter lang kan worden. Ook slangen komen voor. Verder zijn er veel vogels in Egypte te zien, bijvoorbeeld aan de kust. Hier vindt u reigers, steltlopers en de visarend. In de bevolkte gebieden leeft de tortelduif, de groene bijeneter, maar ook de witte kiekendief die in Europa nog nauwelijks te zien is!

Geografische ligging
Egypte heeft veel woestijngebied. Aan het oosten van de Nijl Valei (tot aan de Rode Zee) vindt u de Oostelijke of Arabische Woestijn. Hier ligt ook een berggebied: de Red Sea Mountains. Veel lager ligt de Westelijke Woestijn die maar liefst tweederde van Egypte beslaat. Op cultureel en wetenschappelijk vlak heeft Egypte een leidende rol in de Arabische wereld.

De populairste vakantiebestemmingen in Egypte zijn: Dahab, El Gouna, Hurghada, Makadi Bay, Marsa Alam, Nuweiba, Safaga, Shark’s Bay, Sharm el Sheikh, Soma Bay en Taba.

Praktische informatie over Egypte
Tijdsverschil
Het hele jaar is het in Egypte een uur later dan in Nederland.

Telefoon, internet en post
Hoewel er in Egypte weinig telefoonkantoren zijn, kunt u diverse openbare telefoons vinden om een telefoontje te plegen. Verder zijn er veel openbare internetgelegenheden waar u kunt internetten. Deze zijn erg betaalbaar. Voor bellen naar Nederland kunt u rechtstreeks 0031 kiezen, daarna het netnummer zonder 0 en het abonneenummer. Als u vanuit een hotel belt, wordt er een toeslag op de gesprekskosten berekend. Postzegels kunt u verkrijgen bij het postkantoor, souvenirwinkels en soms bij de receptie van het hotel. Via de receptie van uw hotel en uiteraard via het postkantoor kunt u ook post versturen. Het duurt ongeveer een week, voordat post vanuit Egypte in Nederland aankomt.

Fotografie en film
Hoewel het in de meeste gevallen niet verboden is om foto’s te nemen, wordt het fotograferen van mensen (met name van vrouwen) niet altijd gewaardeerd. Sommige mensen willen niet dat hun leefomstandigheden in beeld worden gebracht. Vanuit de Islam is het bovendien verboden om afbeeldingen van Allahs’ creaties te maken. Bij bepaalde monumenten mag u niet filmen. Ook is het verboden om militaire objecten te fotograferen of te filmen. Houd er rekening mee dat u bij bepaalde bezienswaardigheden extra moet betalen voor het gebruik van een fototoestel en een filmcamera. In tempels is het vaak verboden om een flitser te gebruiken.

Reisdocumenten en visa
Nederlanders die naar Egypte reizen, dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort, alsmede een visum. Het visum kunt u op de luchthaven van Caïro tegen contante betaling van ongeveer twintig US Dollars aanschaffen. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
Officieel wordt er in Egypte Arabisch gesproken. Toeristen kunnen in het algemeen ook met Frans, Duits en Engels terecht.

Eten en drinken
Een typisch Egyptische keuken is er eigenlijk niet. Er wordt vooral gebruik gemaakt van Turkse, Palestijnse, Griekse en Syrische invloeden. Bekende Egyptische gerechten zijn shoarma, kebab, foul en kusheri (een maaltijd van linzen, rijst en deegwaar). Ook kunt u hier prima kofta eten (een gerecht met gehakt van rund- of schapenvlees) of de Sjies Kebab. Als u vlees of vis eet, houd er dan rekening mee dat dit goed gebakken moet zijn. Hoewel varkensvlees bijna niet op het menu staat, doet u er goed aan dit te vermijden. Ook salades en mayonaise kunnen bacteriën bevatten. Wees voorzichtig als u etenswaar bij een straattent koopt, was altijd groente en fruit moet worden geschild.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met donderdag van 08:30 – 12:30 uur en op zaterdag tot 13:00. ‘s Avonds zijn de banken geopend van 18:00 – 21:00 uur. Op vrijdagen zijn de banken dicht. Wisselmogelijkheden in hotels zijn 24 uur per dag open.
Winkels: vanaf 09:00 – 13:00 uur en van 17:00 – 21:00 uur. Op vrijdag, gebedsdag, zijn er veel winkels gesloten. Ook de meeste bazaars zijn gesloten op vrijdag en zondag. Tijdens de Ramadan gelden afwijkende tijden. Bij een postkantoor kunt u over het algemeen terecht van 8:30 – 15:00.

Douanezaken
Uitvoer van antiek vanuit Egypte is zonder een specifieke exportvergunning ten strengste verboden. De straffen die Egypte uitdeelt aan smokkelaars van antiquiteiten zijn fors. De in- en uitvoer van lokale valuta (Egyptische Ponden) is beperkt tot duizend Egyptische Pond. Buitenlandse valuta mag onbeperkt worden in- en uitgevoerd.

Een vakantie Egypte 2020 – boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign