Israel

Vakantie Israel 2020


Israël is een land dat op iedere reiziger indruk maakt. Er valt veel te ontdekken: archeologische vondsten, steden met een rijke geschiedenis, hedendaagse architectuur, woestijnen, mooie stranden en een veelzijdige cultuur! Het moderne Tel Aviv is een populaire stad voor mensen die ‘s nachts graag uitgaan. Natuurlijk is ook hoofdstad Jeruzalem een indrukwekkende stad. Vergeet vooral ook niet om een bezoek te brengen aan de Dode Zee. Kortom: beleef een onvergetelijke vakantie voor een goedkope prijs… Boek daarom direct uw vakantie Israël op Reizennet.nl

Klimaat
Doordat Israël veel hoogteverschillen kent én binnen twee grote klimaatgebieden ligt, is het klimaat niet overal hetzelfde. Israël heeft zowel te maken met een gematigd klimaat als met een woestijnklimaat. Tijdens de maanden november tot en met maart is het klimaat mild, af en toe is er kans op neerslag. Gedurende de zomermaanden is het droog en warm.

Stranden
De kustlijn van Israël is lang, dus er is altijd wel een mooie plek te vinden. Als u een echte strandliefhebber bent of graag watersport uitoefent, kunt u prima terecht op het strand bij de populaire badplaats Eilat.

Natuur
Om de gevolgen van erosie tegen te gaan, zijn in het jaar 1948 vele nieuwe bomen geplant. In het westen ziet u voornamelijk vijgenbomen, eiken en naaldbomen. Het oosten en het zuiden is wat droger, hier vindt u vooral een steppeachtig gebied.

Geografische ligging
Hoewel Israël een klein oppervlak heeft, biedt de indeling van dit land veel afwisseling. Het noorden van Israël bestaat uit bossen en heuvels. Ook vindt u hier de Dode Zee, wat eigenlijk een binnenmeer is met zeer zout water. In het zuiden ligt de Rode Zee. In het centrale deel is het landschap bergachtig, daar vindt u tevens het hoogse punt: de berg Meron (1208 meter hoog). In het gebied bij de Middellandse Zee ziet u kliffen, zandstranden en duinen. In het zuiden van Israël ligt de steenwoestijn van Negev. Hier ziet u rotsen, kliffen en bergen. De Jordaan is de langste rivier van Israël, deze is 299 kilometer lang!

Praktische informatie over Israël
Tijdsverschil
Het gehele jaar door is het in Israël een uur later dan in Nederland.

Bellen vanuit Israël
Om vanuit Israël naar Nederland te kunnen bellen, kiest u 0031 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. U kunt ook collect bellen via het gratis toegangsnummer 1-800 9494 310, de kosten (gesprekskosten en bemiddelingstoeslag) worden dan in rekening gebracht bij degene die gebeld wordt.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatsburgers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Het paspoort moet bij aanvang van de terugreis nog minimaal zes maanden geldig zijn. Bij een verblijf korter dan drie maanden heeft u geen visum nodig. Bij een doorreis vanuit Israël naar Arabische landen (behalve Egypte en Jordanië), moet erop worden toegezien dat er geen Israëlische stempels in het paspoort komen. Ook dient men niet in het bezit te zijn van een Egyptisch of Jordaans visum dat in Israël of aan de grens tussen genoemde landen en Israël is afgegeven. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
Officieel wordt er in Israël het moderne Hebreeuws (het Ivriet) gesproken. Verder wordt er ook Arabisch en Engels gesproken.

Eten en drinken
In de meeste hotels wordt koosjer eten geserveerd. Dat betekent dat het eten (de bereiding en de manier waarop het is geslacht) voldoet aan de Joodse wetten uit het bijbelboek Leviticus. Een bekend voorgerecht is humus (choemoes): een puree van kikkererwten waarbij een pitabrood wordt opgediend. Deze pita kunt u in verschillende sauzen dopen of vullen met groente, knoflook en gekruide ballen van gemalen kikkererwten (falafel) of shoarma. Het voorgerecht bureka bevat kwarkkaas, aardappelen of spinazie. Verder kent Israël ook een aantal gerechten waarbij diverse vleessoorten centraal staan, zoals bij de mixed grill en kebab. Goldstar, Shandy, Maccabee en de Israëlische Budweiser zijn bieren die in Israël worden gemaakt. Bij Rishon le-Zion en Zikhron Jaäkov wordt de beroemde Karmelwijn gemaakt. Sabra en Moishe Shicker zijn bekende likeuren uit Israël.

Douanezaken
Het is ten strengste verboden om voorwerpen uit de natuur, zoals koraal en schelpen, mee te nemen.

Een vakantie Israël 2020 boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign