Portugal

Vakantie Portugal 2020Veel reizigers hebben het gastvrije en zonnige Portugal al ontdekt. In dit prettige vakantieland valt dan ook veel te beleven. Bewonder de sprookjespaleizen in Sintra, aanschouw de spectaculaire ravijnen in de Serra da Estrela, beleef de fado, geniet van het prachtige landschap en bezoek authentieke dorpjes in de Alentejo. Ook de romantische hoofdstad Lissabon moet u niet vergeten tijdens uw reis. Overal kunt u heerlijk eten en drinken. In dit land draait het om kwaliteit en dat voor een relatief goedkope prijs. Boek daarom direct uw vakantie Portugal op Reizennet.nl

Klimaat
Per streek zijn er klimaatverschillen. De Algarve kent een mediterraans klimaat met warme zomers en milde winters. Bij de Atlantische kust heerst een zeeklimaat waar de zomers aangenaam zijn en de winters zacht. In het noorden is er sprake van een continentaal klimaat met koude winters en warme zomers. Op Madeira is er het hele jaar sprake van een mild klimaat, doordat op dit eiland een combinatie aanwezig is van een mediterraans klimaat én een subtropisch klimaat. Op de Azoren heerst een zacht, maar veranderlijk klimaat met een gelijkmatige temperatuur, overigens blijft de temperatuur van het zeewater hier constant.

Stranden
In Portugal ziet u brede zandstranden die af en toe worden afgewisseld met rotsen. De kust is in het noorden smaller. In de Algarve vindt u veel rotsen die uit kalk- en zandsteen bestaan. De stranden van Portugal zijn adembenemend en er zijn volop plekken te vinden om heerlijk bij te komen.

Natuur
Door de wisselingen in grondsoorten, klimaat en hoogtes kent Portugal veel verschillende soorten begroeiing. In de hogere delen groeien kastanjes, eiken, esdoorns, heide, varens en doornstruiken. In het zuiden vindt u de olijfboom, kurkeik en de eucalyptus. Ook kunt u allerlei soorten kruiden vinden, zoals de rozemarijn, tijm en lavendel. Naast dat Portugal veel diersoorten heeft die ook in Spanje voorkomen, zijn er ook dieren te vinden met Afrikaanse trekjes. Zo leeft hier de kameleon, genetkat en mangoeste. Daarnaast komen in Portugal wilde zwijnen en wilde katten voor. Portugal wordt door vele trekvogels gebruikt als tussenstop. Hierdoor kunt u kluten, grutto’s, wulpen en steltlopers tegenkomen. Verder kunt u uilen, arenden, zeekoeten en buizerds zien.

Geografische ligging
Portugal bevindt zich in het zuidwesten van Europa. Dit land maakt samen met Spanje, Gibraltar en Andorra deel uit van het Iberisch schiereiland. Dit eiland wordt door het Centraal of Castilliaans Scheidingsgebergte gesplitst. Hierdoor zijn er in Portugal twee verschillende soorten landschappen. In het noorden vindt u een bergachtig landschap, in het zuiden zijn er heuvels en plattere delen te zien. De grootste Portugese rivieren zijn de Rio Douro en de Rio Tejo.

Praktische informatie over Portugal
Tijdsverschil
In Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland.

Telefoon, internet, post en telefoon
Als u naar Nederland wilt bellen, kiest u: 0031, vervolgens het netnummer zonder 0 en het abonneenummer. Als u vanuit uw hotel belt, wordt er een toeslag op de gesprekskosten berekend. Toestellen in telefooncellen zijn steeds vaker alleen nog maar met behulp van een telefoonkaart te gebruiken. In Portugal vindt u veel betaalbare internetcafés. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om gratis internet te gebruiken in het hotel.

Fotografie, film en video
Houd er rekening mee dat fotograferen in veel kerken en musea niet is toegestaan. Het aanschaffen van fotomateriaal is in Portugal vrij prijzig.

Reisdocumenten en visa
Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
Het Portugees wordt door ruim tweehonderd miljoen mensen gesproken. Deze taal lijkt op het Spaans, maar de uitspraak is anders. Bij veel Portugezen kunt u terecht met Engels, Frans en soms zelfs ook met Duits.

Eten en drinken
Portugal staat bekend om de zeevruchten. De sardine, ansjovis en kabeljauw zijn erg geliefd. Verder valt er in iedere regio een culinaire verrassing te ontdekken en kent Portugal verrukkelijke wijnen, waaronder de beroemde port.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag 08:30 tot 15:00
Winkels: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00 uur, op zaterdag van 09:00 tot 13:00. Verder zijn de shopping centra open van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 23:00. Veel winkelcentra in Porto en Lissabon zijn ook op zondag open. Postkantoren zijn open van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 12:30 en van 14:30 tot 18:00. In sommige plaatsen is het postkantoor ook op zaterdag open.

Douanezaken
Het is ten strengste verboden om voorwerpen uit de natuur, zoals koraal en schelpen, uit te voeren.

Een vakantie Portugal boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign