Canarische Eilanden 2020

Vakantie Canarische Eilanden 2020


Ieder eiland van de Canarische Eilanden vakantie is een ontdekking. Niet zo vreemd dus dat deze eilandengroep al jaren een erg populair vakantiedoel is! Hier geniet u niet alleen van een welverdiende zonvakantie aan een prachtig strand, maar kunt u zich ook verwonderen over de unieke natuur en de rijke cultuur. Of u op zoek bent naar vertier of liever een rustig gelegen plek opzoekt, alles is mogelijk voor een goedkope prijs. Onderzoek zelf waarom de Canarische eilanden zo populair zijn. Boek daarom direct uw vakantie Canarische Eilanden op Reizennet.nl

Klimaat
Op de Canarische Eilanden kunt u ieder seizoen een duik nemen in de oceaan. Vandaar dat deze eilanden ook ‘de eilanden van de eeuwige lente’ worden genoemd. Het klimaat, een combinatie van een Middellandse zeeklimaat en een subtropisch klimaat, is het mildste en meest stabiele klimaat ter wereld.

Stranden
Iedereen die van strand houdt, kan terecht op de Canarische eilanden. Of u nu een rustig strand zoekt of juist op zoek bent naar populaire stranden met veel watersport, er is altijd een prachtige plek te vinden.

Natuur
De natuur van de Canarische eilanden is spectaculair en uniek. Deze vakantiebestemming is dan ook een populaire plek voor natuuronderzoekers vanuit de hele wereld. Doordat de Canarische eilanden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen, heeft dit gebied nu een grote diversiteit. Zo bevindt zich op Tenerife een slapende vulkaan, dit is tevens het hoogste punt van Spanje! Naast vulkanen kunt u hier ook bossen, zeldzame planten, woestijn en bergen ontdekken. Er zijn maar liefst 146 beschermde natuurgebieden op de Canarische Eilanden.

Geografische ligging
De Canarische Eilanden bevinden zich in de Atlantische Oceaan (ten westen van Marokko en de Sahara) over een afstand van 480 kilometer. Bijzonder is dat deze eilanden tien keer dichter bij Afrika liggen (afstand 115 kilometer) dan bij Spanje (afstand 1150 kilometer)! De Canarische Eilanden bestaan uit zes kleinere eilanden en zeven grote eilanden. De bewoonde eilanden zijn verdeeld in de provincies Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria.

De zeven grootste eilanden zijn: El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife. Lanzarote en Fuerteventura zijn historisch gezien de oudste eilanden. Door de tijd zijn deze eilanden zelfs afgesleten tot heuvellandschappen.

Een vakantie Canarische Eilanden 2020 – boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign