Cyprus

Vakantie Cyprus 2020

Welkom in het veelzijdige en zorgeloze Cyprus! Dit eiland onder de mediterrane zon heeft een unieke sfeer, schone stranden en een rijke cultuur. Behalve de zee heeft ook het binnenland veel te bieden: sinaasappelbomen, olijfbomen, eucalyptussen, wijngaarden, unieke dorpen, archeologische vondsten en fantastische baaien. Voor een goedkope prijs kunt u hier prima uw vakantie doorbrengen. Ontdek zelf waarom Cyprus ‘het eiland van de goden’ wordt genoemd! Boek daarom direct uw vakantie Cyprus op Reizennet.nl

Klimaat
Van alle eilanden in de Middellandse zee is Cyprus het warmst. Er is sprake van een mediterraan klimaat met droge zomers en zachte winters. Hoewel in juli en augustus de temperatuur boven de 40°C kan uitkomen, ligt de gemiddelde temparatuur ‘s zomers (periode mei tot ongeveer half november) tussen de 25 en 30 °C. De temperatuur is het meest aangenaam tijdens de maanden maart tot en met begin juni, september en oktober. December, januari en februari zijn de koudste maanden. Vanaf februari begint het voorjaar alweer en dan zijn er middagtemperaturen rond 20 °C.

Stranden
De baaien van Cyprus zijn mooi breed. Op de vele zand- en kiezelstranden kunt u prima vakantie vieren. Nissi Beach is het bekendst. Dit strand vindt u vlakbij de stad Agia Napa. Boven de stad Pafas kunt u terecht op het strand van Coral Bay, een erg geliefde plek!

Natuur
Ondanks de zomerse warmte, is Cyprus een groen eiland. Tijdens de maanden februari tot mei zijn er ontzettend veel bloemen en struiken te zien. Ook groeien er maar liefst twee miljoen olijfbomen en wel driehonderdduizend vijgenbomen. In een dal in de buurt van Kykko ziet u vele cederbomen. In het Troodosgebergte vindt u de rechte Aleppo-pijnboom en de dwergeik. Verder leven er o.a. moeflons (kleine wilde schapen), vossen, wezels, vleermuizen, hagedissen, kameleons en ongevaarlijke slangen. Vele vogels (waaronder valken en arends) maken tijdens hun reis tussen Europa en Afrika een stop op Cyprus. In de zee en op het strand komen zeeschildpadden voor.

Geografische ligging
Op Cyprus zijn er twee bergmassieven te vinden. Het Kyreniagebergte (1025 meter) ligt in het noorden. Het Troodosgebergte (1950 meter) ligt in het zuid-westen. Daartussen is de Mesaoris. In het voorjaar ontstaan er bergbeken doordat de sneeuw smelt.

Praktische informatie over Cyprus
Tijdsverschil
Op Cyprus is het een uur later dan in Nederland

Telefoon, internet en post
Om vanuit Cyprus met Nederland te bellen kiest u: 0031 met daarachter het netnummer zonder 0 en daarna direct het abonneenummer. Als u vanuit de accommodatie belt, kan hiervoor een flinke toeslag worden berekend. Vanuit de telefooncel bellen is dus goedkoper. Hier kunt u betalen met munten of met speciale telefoonkaarten (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten). Telefoneren na 22:00 is goedkoper. In de meeste plaatsen zijn er internetcafés. Verder zijn er internetmogelijkheden aanwezig bij diverse accommodaties. In de buurt van uw accommodatie kunt u altijd postkantoren vinden.

Reisdocumenten en visa
Op 1 januari 1992 is de Paspoortwet in werking getreden. Een van de belangrijkste onderdelen van deze wet is de bepaling dat er niet meer met een verlopen paspoort gereisd mag worden. U dient dus altijd over geldige reisdocumenten (paspoort of ID kaart) te beschikken, waarmee u zich moet kunnen legitimeren als daarom wordt gevraagd. Het paspoort of de ID kaart moet nog geldig zijn tot en met de terugkeer in Nederland. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
In Cyprus zijn de officiële talen Grieks en Turks. Ook spreken veel mensen de Engelse taal.

Eten en drinken
Als u van lekker eten houdt, zit u goed op Cyprus! De keuken is erg beïnvloed door andere landen. Bij een echte Cypriotische maaltijd worden salades en sauzen geserveerd. Ook zijn er allerlei lekkere spijzen, zoals lounza (gegrilde ham), feta (schapenkaas) en tzatziki (yoghurt met komkommer en knoflook). Als apéritief is de brandy-sour populair.

Openingstijden
Banken: periode mei tot en met september: open van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:15 uur tot 13:30 uur. Openingstijden periode oktober tot en met april: maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur – 13:30 uur en op maandag ook van 15:15 uur – 16:45 uur. In de weekenden en op feestdagen zijn de banken gesloten.
Winkels: tijdens de maanden november tot en met maart zijn deze geopend van maandag tot en met zaterdag tot 19:00 uur. Gedurende de maanden april tot en met oktober zijn de winkels geopend tot 20:30. De winkels zijn altijd gesloten op woensdagmiddag. Van 15 juni tot en met 31 augustus zijn de winkels dicht tussen 14:00 en 17:00.
Postkantoor: geopend van maandag tot en met vrijdag vanaf 07:30 tot 13:30 en op zaterdag tot 12:00 uur.

Een vakantie Cyprus 2020 – boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign