Gambia

Vakantie Gambia 2020


Als u op zoek bent naar de zon in de winter, dan is een vakantie naar het gastvrije Gambia zeker het overwegen waard. Niet alleen kunt u hier genieten van het mooie weer voor een goedkope prijs, maar is het ook mogelijk om een mooie rondreis te maken of excursies te ondernemen; bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Senegal. Bovendien biedt Gambia prachtige stranden. Vergeet vooral niet te luisteren naar de muziek van de Djeliba! Boek daarom direct uw vakantie Gambia op Reizennet.nl

Klimaat
Aangezien de temperatuur in Gambia gemiddeld zo’n 28° C is, kunt u hier prima genieten van het mooie weer. Tijdens het droge seizoen (half oktober tot half mei) valt er amper regen en kan de temperatuur stijgen tot 35-40° C. Tijdens het regenseizoen (juni tot september) is de luchtvochtigheid hoger.

Stranden
Gambia heeft prettige, langgerekte stranden, zoals in de omgeving van Banjul en Kololi. Doordat de Gambiaanse stranden uit fijn zand bestaan, zijn deze erg geschikt voor kinderen.

Natuur
Aangezien Gambia in een subtropische omgeving ligt, beschikt dit land over een rijke natuur. Hier groeien niet alleen vele palmbomen, katoen- en zijdebomen, maar ook allerlei soorten mangobomen en de cashew. Daarnaast zijn er maar liefst 3500 vogelsoorten in Gambia ontdekt. In de omgeving van de mangrovebossen vindt u vele diersoorten, zoals apen, schildpadden en krokodillen. Verder kunt u antilopes, wilde zwijnen, vele soorten hagedissen, slangen en nijlpaarden zien. Ook zwemmen er dolfijnen en exotische, zeldzame vissen.

Geografische ligging
Gambia heeft geen bergen of heuvels. Het landschap is vooral ontstaan onder invloed van de Gambia rivier. In de omgeving van deze rivier vindt u een vol landschap. Dit gebied wordt vooral voor landbouw benut. Landinwaarts vindt u droge savannes. Het laagste gedeelte van de rivier is relatief zout door de beïnvloeding van het zeewater. Hierdoor zijn mangrovebossen gekomen.

Praktische informatie over Gambia
Tijdsverschil
In de zomer is het in Gambia twee uren vroeger dan in Nederland. In de winter is het in Gambia een uur vroeger.

Telefoon, internet, post en telefoon
Over het algemeen beschikt Gambia over een goed telefoonnet. Het handigst is om te bellen met telefoonkaarten (verkrijgbaar bij de kantoren van Gamtel) die voor uw mobiele telefoon kunnen worden gebruikt. Bij Gamtel kunt u ook faxen versturen en ontvangen. Wilt u liever vanuit uw hotel bellen, dan dient u er rekening mee te houden dat hiervoor een forse toeslag kan worden berekend. Gesprekken worden goedkoper vanaf 18:00. Tussen 23:00 en 07:00 gelden daltarieven zodat bellen dan nog minder kost. Ook Gambia beschikt over vele internetwinkels. Verder hebben de meeste hotels een Wifi-netwerk.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatsburgers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Het paspoort moet bij aanvang van de terugreis nog minimaal zes maanden geldig zijn. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat van Gambia.

Taal
De officiële taal in Gambia is Engels. Ook bij de rechtspraak, offiële gebeurtenissen en op scholen wordt deze taal gesproken. Op plaatsen waar toeristen komen, werken ook veel Senegalezen die Frans als moedertaal hebben. In Gambia leven verschillende stammen die meerdere voertalen en dialecten gebruiken, zoals Wolof, Mandinka, Fula, Serahuli en Jola.

Eten en drinken
In Gambia zijn er volop fruit en pinda’s te vinden, Veel typisch Gambiaanse gerechten, meestal op basis van rijst en kip, hebben dan ook pinda als ingrediënt. Ook de visserij is belangrijk in Gambia, hierdoor zijn er ook veel visgerechten te verkrijgen. Behalve voor Gambiaanse maaltijden, kunt u in alle restaurants en hotels ook terecht voor een Europees gerecht.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 13:00 en op vrijdag van 08:00 tot 11:00. In de toeristengebieden: maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 12:30 en van 16:00 tot 18:00.
Winkels: maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12:30 en van 15:00 tot 18:30. Op zaterdag zijn de winkels geopend van 08:30 tot 13:30. Deze openingstijden kunnen afwijken. Er zijn ook minimarkten die dag en nacht open kunnen zijn. Wisselkantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00. De postkantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12:15 en van 14:00 tot 16:30. Op zaterdag zijn de postkantoren geopend van 08:30 tot 12:15.

Een vakantie Gambia 2020 boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign