Turkije

Vakantie Turkije 2020Het veelzijdige Turkije is zeer populair onder reizigers. Of u een liefhebber bent van cultuur, last minute reizen, strand, uitgaan, steden, dorpen, zon, natuur, goedkoop lekker eten: hier komt iedere vakantieliefhebber aan zijn trekken! Het land beschikt over een kustlijn van maar liefst vierduizend kilometer en prachtige stranden. Aan de Turkse Riviera kunt u heerlijk van de zon genieten, bijvoorbeeld in de populaire plaats Alanya. Ook de binnenlanden zijn interessant. Turkije kent bovendien een rijke geschiedenis waarvan overal sporen terug te vinden zijn. Ontdek zelf waarom zoveel mensen Turkije in hun hart hebben gesloten… Boek daarom direct uw vakantie Turkije op Reizennet.nl

Klimaat
In Turkije is sprake van verschillende klimaten. Het noorden wordt beïnvloed door de Zwarte Zee en daar vindt u een mild klimaat. Bij de Middellandse Zee heerst een mediterraans klimaat. Hier zijn de zomers warm en vochtig en de winters mild. In de binnenlanden is een continentaal klimaat. De warmste maanden zijn juli en augustus. De meeste regen valt in de herfst en de winter.

Stranden
In Turkije vindt u prachtige zand- en kiezelstranden. Meestal wordt gebruik gemaakt van een vlaggensysteem zodat u weet waar u verantwoord kunt zwemmen in de helderblauwe zee. Ook is er vaak een strandwacht aanwezig. Uiteraard zijn er veel mogelijkheden voor watersport.

Natuur
Maar liefst 35% van het totale landoppervlak van Turkije is steppe-achtig. Vooral in de nationale parken treft u veel beschermde diersoorten aan, zoals beren, lynxen, jakhalzen, wilde zwijnen en de wolf. In Turkije leven vele ooievaars die overigens geen beschermde status hebben. Verder leven hier meer dan zeventig soorten reptielen, zoals de hagedis, slang en schorpioen. In West-Turkije leven dromedarissen, ook is dit gedeelte een trekpleister voor vogels die van Europa naar Azië of Afrika vliegen en andersom. Turkije staat eveneens bekend om de schildpadden. De stranden van de Turkse Riviera worden namelijk veelvuldig bezocht door zeeschildpadden die daar hun eieren leggen. In de zee vindt u o.a. dolfijnen, palingen, makrelen en inktvissen.

Geografische ligging
Turkije bevindt zich tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Het bijzondere is dat dit land zowel in Azië als Europa ligt. De oppervlakte is maar liefst 23 keer zo groot als dat van Nederland. Het Europese deel van Turkije (Oost-Thracië) is redelijk vlak. Bij de westkust vindt u bossen. In Turkije komen twee bergketens voor: het Pontisch gebergte dat in het noorden ligt en het zuidelijke Taurus. Op de Anatolische hoogvlakte (800-1500 meter) ontdekt u steppen en zoutmeren. Een bekend en veelbezocht steppegebied is Cappadocië waarin u tufsteenformaties kunt ontdekken.

Turkije kent veel prachtige plaatsen die allemaal hun eigen charme hebben en waar u op een unieke manier uw zonvakantie kunt doorbrengen, zoals: Alanya, Antalya, Belek, Bitez, Bodrum, Dalyan, Fethiye, Icmeler, Kalkan, Kas, Kemer, Kusadasi, Marmaris, Oludeniz en Side.

Praktische informatie over Turkije
Tijdsverschil
Het hele jaar door is het in Turkije een uur later dan in Nederland.

Telefoon, internet, post en telefoon
Als u naar Nederland wilt bellen, kiest u: 0031, daarna het netnummer zonder 0 en tenslotte het abonneenummer. Als u belt vanuit uw hotel, dient u rekening te houden met een toeslag op de gesprekskosten. Bellen vanuit een telefooncel is het voordeligst. Hiervoor kunt u telefoonmunten en kaarten kopen. Internetcafés zijn eveneens betaalbaar en volop te vinden.

Fotografie, film en video
Hoewel er volop gebruik wordt gemaakt van digitale camera’s, kunt u overal winkels vinden waar films worden verkocht. Ook 1-uur services zijn aanwezig. Het ontwikkelen van films is over het algemeen goedkoper dan in Nederland.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatsburgers hebben een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Deze dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Houders van een Nederlands paspoort of een Europese identiteitskaart hebben een visum nodig. De eenvoudigste manier om dit visum te verkrijgen, is om deze op de luchthaven te kopen tegen betaling van € 25,–. U kunt uw visum ook online regelen via www.evisa.gov.tr/en/ de kosten bedragen dan € 15,–. Bij het Turkse consulaat in Nederland betaalt men bijna het dubbele. Het visum is drie maanden geldig.

Taal
In Turkije is Turks de officiële taal. Verder spreekt men Armeens, Arabisch en Koerdisch. In veel gebieden kunt u terecht met Engels en Duits.

Eten en drinken
De Turkse keuken wordt geroemd door culinaire fijnproevers en biedt een mooie mix tussen Aziatische invloeden en keukenculturen vanuit het Middellandse Zee-gebied. Proef zelf waarom de Turkse keuken volgens kenners tot één van de beste van de wereld behoort…

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:00
Winkels: maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 13:00 en van 14:00 tot 19:00
Kleine winkels kunnen overigens langer open zijn en zijn vaak ook niet tussen de middag gesloten. Op zondag zijn de meeste winkels dicht. Dat geldt ook voor de Grand Bazaar en de specerijen bazaar. Op plekken waar veel toeristen zijn, zijn sommige winkels zeven dagen per week open van 09:00 tot 23:00.

Douanezaken
Turks geld mag tot een waarde van US $1000 worden ingevoerd en de invoer van buitenlandse valuta is niet aan beperkingen gebonden. Waardevolle artikelen worden in het paspoort geregistreerd, zodat men er zeker van kan zijn dat men ze weer uitvoert. Wapens en narcotica zijn ten strengste verboden; dat spreekt voor zich. Het is ook absoluut niet toegestaan om antiek uit te voeren. Voor voorwerpen van historische waarde heeft men een verklaring van een museum nodig dat het niet om zeldzame voorwerpen gaat. Het uitvoeren van enig oudheidkundig voorwerp is ten strengste verboden. Op uitvoer van deze voorwerpen staan gevangenisstraf en zeer hoge geldstraffen. Zelfs stenen, keien of scherven van aardewerk, die van de grond opgeraapt en meegenomen zijn, kunnen daarbij als oudheidkundige voorwerpen worden aangemerkt.

Een vakantie Turkije boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign