Sri Lanka

Vakantie Sri Lanka 2020Reizen naar Sri Lanka is een beleving. Dit kleurrijke land biedt exotische zandstranden, prachtige onderwaterwerelden, waanzinnige landschappen, theeplantages, fleurige optochten, boeddhabeelden, en imposante kloosters. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er ontzettend veel moois te ontdekken voor een goedkope prijs. Sommige culturele bezienswaardigheden zijn meer dan vijfentwintighonderd jaren oud! Sri Lanka kent bovendien een rijke en bewogen geschiedenis. De naam ‘Sri Lanka’ betekent ‘gezegend eiland’ en als u hier uw zonvakantie viert, wordt meteen duidelijk waarom… Boek daarom direct uw vakantie Sri Lanka op Reizennet.nl

Klimaat
Het klimaat wordt beïnvloed door de ligging en de twee moessons. Zo zorgt de zuidwestelijke moesson voor regen in het zuidwestelijke gebied gedurende de maanden april tot en met juli. Het noordoosten heeft te maken met de noordoostelijke moesson in de periode oktober tot midden februari. In het laagland ligt de gemiddelde temperatuur rond 27 ºC. In de centrale hooglanden is het koeler, daar ligt de maximumtemperatuur tussen de 18 en 22 ºC.

Stranden
Sri Lanka telt meer dan 1500 kilometer aan prachtige stranden die bovendien in geweldige natuurgebieden liggen. Deze stranden bestaan vooral uit koraalzand en de grootte wordt beïnvloed door het seizoen en het tij. Hier kunt u heerlijk in de zon van uw vakantie genieten, maar houd er rekening mee dat topless zonnen niet is toegestaan.

Natuur
De natuur van Sri Lanka is zeer divers. Zo zijn er minstens drieduizend variaties inheemse planten te vinden. Eenderde van alle planten- en boomsoorten groeit alleen op Sri Lanka. Bekende soorten zijn de flamboyant, goudenregen, tamarinde, tempelboom en de zijden katoenboom. Ook de ‘nanka’ (jackfruitboom) komt hier voor, deze kan wel achttien meter hoog worden. Bent u het overzicht kwijt van alles wat hier groeit, neem dan een kijkje bij de botanische tuinen van Kandy. Daar staan alle bomen ingedeeld onder het land van herkomst. Sri Lanka kent tevens een rijke dierenwereld. Sri Lanka kent maar liefst 425 soorten vogels. Verder komt u hier de tjitjak tegen (reptiel die op een hagedis lijkt), deze is zeer nuttig bij de bestrijding van muggen.

Geografische ligging
De eilandstaat Sri Lanka ligt in Zuid-Azië en is o.a. een Nederlandse kolonie geweest. Het prachtige landschap van Sri Lanka is opgebouwd rond twee bergtoppen: Adams Peak (2243 meter) en de Pidurutalagala (2524 meter). In de omgeving van deze bergen stromen vele rivieren waardoor er veel diversiteit is ontstaan in het landschap. Naast woestijnachtige omgevingen en koele, nevelachtige bergen, zijn er tropische regenwouden te ontdekken.

Praktische informatie over Sri Lanka
Tijdsverschil
In Sri Lanka is het in de zomer vier uren later ten opzichte van Nederland. In de winter is het tijdsverschil vijf uren.

Telefoon, internet, post en telefoon
Vanuit postkantoren en hotelrecepties kunt u rechtstreeks telefoneren of faxen naar Nederland. Hierbij kan de hotelreceptie een aanzienlijk bedrag rekenen voor bemiddelingskosten. Uiteraard kunt u ook collect call gesprekken aanvragen, hierbij worden de kosten in rekening gebracht aan de persoon die gebeld wordt. Hiervoor geldt tegens een bemiddelingstoeslag. Op het postkantoor zijn uiteraard postzegels verkrijgbaar. Verder kunt u op deze plek -en bij uw hotelreceptie- post voor het buitenland afgeven. De brievenbussen op straat zijn niet betrouwbaar. Houd er rekening mee dat ansichtkaarten en brieven ongeveer zes tot veertien dagen nodig hebben om per luchtpost (voorzien van een ‘airmail-sticker’) aan te komen in Nederland.

Reisdocumenten en visa
Voor de meest actuele gegevens kunt u contact opnemen met de ambassade of het consulaat.

Taal
Op Sri Lanka wordt door ongeveer driekwart van de bevolking Singalees gesproken. Verder is het Tamil een belangrijke taal. Daarnaast is het Engels een officiële taal in Sri Lanka. Met deze taal kunt u dan ook bijna overal terecht.

Eten en drinken
In de keuken van Sri Lanka vormt rijst het belangrijkste bestandsdeel, dit wordt ‘s ochtends al regelmatig gegeten. Van rijstmeel kunnen pannenkoeken, eventueel aangevuld met curry’s, worden gemaakt als ontbijt. Door de Engelse koloniale invloed is het ook mogelijk om een traditioneel ontbijt te verkrijgen met wit brood, toast, eieren, jam en thee. Als hoofdgerecht wordt curry geserveerd, hierbij kunt u kiezen uit rode, witte of zwarte curry. De rode curry is het pittigst. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van verse specerijen, zoals kruidnagels, peper en nootmuskaat. De ‘arrack’, een whiskeysoort, is de nationale volksdrank van Sri Lanka.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 15:00
Winkels: maandag tot en met vrijdag 08:00/ 09:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 14:00

Douanezaken
Het uitvoeren van voorwerpen uit de natuur, zoals koraal en schelpen, is ten strengste verboden.

Een vakantie Sri Lanka boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign