Mexico

Vakantie Mexico 2020Ontdek een kleurrijk land van fiëstas en interessante contrasten! Mexico is cultuurhistorisch gezien een zeer interessant land waar u op een goedkope manier kunt rondreizen. Hier zijn grootse gebouwen en steden neergezet die zich generaties lang hebben geweerd tegen rivaliserende stammen en tenslotte tegen de Spanjaarden. Dankzij de Tolteken, Azteken en Maya’s telt dit land talloze culturele schatten. Ook zijn er sporen zichtbaar uit de Spaans-koloniale tijd, bijvoorbeeld in de plaatsen Oaxaca en Merida. Ook vindt u veel afwisseling in natuur: woestijnvlaktes, tropische regenwouden, koraalriffen, hoge bergen… Vergeet vooral niet om heerlijk uit te rusten op het witte strand! Boek daarom direct uw vakantie Mexico op Reizennet.nl

Klimaat
Het weer is over het algemeen zonnig en prettig. Er is sprake van twee seizoenen: de winter is droog, het regenseizoen dient zich in de zomer aan. Toch kan door de hoogte van de verschillende gebieden, verschillen voorkomen in het klimaat. In het Mexicaanse hoogland is het door de hoge ligging altijd lente-achtig weer. Onder de 750 meter is het heet en tropisch. Binnen de gebieden die boven de 2250 meter uitkomen, kan het aanzienlijk koud worden. De kans op aangenaam weer neemt in deze streken toe als de zon tevoorschijn komt.

Stranden
Aan het oosten bij Yucatan vindt u witte zandstranden, deze behoren tot de meest geliefde stranden van Midden-Amerika. De stranden bij Cancun en Playa del Carmen zijn zeer in trek. Vanuit deze laatste plaats kunt u per veerboot naar het eiland Cozumel. Als u op zoek bent naar een hip strand met trendy muziek, zit u goed op Playa Mamitas dat zich eveneens bij Playa del Carmen bevindt.

Natuur
Mexico kent vele cactussen; in geen enkel land komen zoveel types voor. Bovendien zijn er meer dan 20.000 soorten bloemen en planten. De agave is hierbij van grote betekenis, omdat met deze plant al in het verre verleden werd geproduceerd: hierbij kwamen papier, zeep en alcoholische dranken tot stand. Verder leven vooral in de staat Quintana Roo vele diersoorten. U vindt hier o.a. de jaguar, jaguarundi, spinapen, zeekoeien en zeldzame zeeschildpadden. Bij de moerassen en de mangrovebossen zijn er maar liefst driehonderdvijftig soorten vogels te vinden, zoals de ibis, lepelaar, toekan en flamingo. Binnen het beschermde gebied Rio Lagartos, leeft de grootste kolonie flamingo’s van Noord-Amerika. In het binnenland komen brulapen en tapirs voor.

Geografische ligging
Mexico ligt in Noord-Amerika en grenst aan de Verenigde Staten, Belize, Guatemala, de Stille Oceaan en de Golf van Mexico. Het landschap kent veel variatie. U vindt hier tropisch regenwoud, vulkanen, woestijnen, moeras en bergen. Bij de Caraïbische kust bevindt zich het op een na grootste koraalrif van de wereld.

Praktische informatie over Mexico
Tijdsverschil
In Mexico is het zeven uren vroeger dan in Nederland.

Telefoon, internet, post en telefoon
Bellen vanuit de hotelkamer kan in Mexico erg prijzig zijn. Als u naar Nederland wilt bellen, is het betaalbaarder om een lokale telefoonkaart te kopen. Een aantal telefooncellen accepteert Visa en Mastercard. In sommige toeristische gebieden kunt u terecht met een mobiele telefoon die voorzien is van tri-band. Internetcafés vindt u op praktisch alle toeristische plaatsen. De kosten hiervoor kunnen per café verschillen. Als u post wilt sturen, houd er dan rekening mee dat de verzending niet altijd betrouwbaar is. Over het algemeen duurt het langer dan een week voordat uw kaart aankomt in Nederland.

Fotografie, film en video
In Mexico komt het voor dat de filmrolletjes niet meer ‘vers’ zijn. Verder zijn er weinig verkooppunten voor dvd’s en batterijen. Neem dus voldoende foto- en filmmateriaal mee vanuit Nederland. In musea en op archeologische vindplaatsen is het meestal mogelijk om te fotograferen en te filmen. Hier kan echter een vergoeding voor worden gevraagd.

Reisdocumenten en visa
Het is verplicht om een paspoort te hebben dat nog zes maanden na terugkomst geldig is. In het vliegtuig worden visumformulieren uitgedeeld. Deze moeten volledig ingevuld bij de douane ingeleverd worden. De kopie van dit formulier dient u goed te bewaren om Mexico zonder problemen te kunnen verlaten

Taal
Officieel spreekt men de Spaanse taal; dit is echter niet helemaal vergelijkbaar met het Spaans in Spanje. De oorspronkelijke klanken zijn zo goed als verdwenen. Mexico is echter wel het grootste land ter wereld dat Spaans spreekt. In uw hotel en binnen de toeristische gebieden kunt u overigens prima met Engels terecht, maar daarbuiten wordt deze taal weinig gesproken.

Eten en drinken
Een typisch Mexicaans gerecht bestaat vooral uit maïs. Deze wordt vaak gebruikt voor tortilla’s. Andere specialiteiten zijn: kreeft, taco en enchilada. Bonen en Spaanse pepers zijn eveneens geliefde ingrediënten, hierdoor is de maaltijd pittiger dan een Europees gerecht. De plaatsen Cancun, Playa del Carmen en Puerto Vallarta bieden naast lokale gerechten, een goede keuze in restaurants met een internationale keuken. Een bekende drank in Mexico is uiteraard de tequila, deze wordt gecombineerd met zout en citroen. Ook de margarita (een cocktail op basis van citroensap en tequila) is populair, datzelfde geldt voor Mexicaans bier. De merken Bohemia, Pacifico en Corona zijn daarbij aanraders; deze bieren zijn overigens zeer geschikt om bij een pittige maaltijd te gebruiken. Een Mexicaans ontbijt bestaat meestal uit koffie of vruchtensap, geroosterd brood of een donut en eieren. De lunch is een absolute must. Deze ‘comida corrida’ is verkrijgbaar tussen 13:00 en 16:00 uur. In Mexico is het gebruikelijk om het avondeten na 20:00 te serveren.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:30, sommige banken tot 18:00
Winkels: warenhuizen en supermarkten van 09:00 tot 20:00, de kleinere winkels zijn in veel gevallen gesloten van 13:00 tot 16:00

Een vakantie Mexico boekt u bij Reizennet.nl, bekijk dus nu ons aanbod.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign