Italie

Vakantie Italie 2020


Italië is een veelzijdig land. Naast zon, zee, strand, pizza en lambrusco is hier volop cultuur, natuur en gezelligheid te beleven voor een goedkope prijs. Ontdek de rijke geschiedenis van Rome en Florence, vaar met een gondel door Venetië, geniet van de mooie lange zandstranden of rust lekker uit op een terras aan een Toscaans plein. Of u nu op zoek bent naar een all inclusive bestemming, stedentrip of rondreis, in Italië vindt u alles wat u nodig heeft voor een aantrekkelijke vakantie. Boek daarom direct uw vakantie Italie op Reizennet.nl

Klimaat
In de laagvlaktes wordt het in de zomer gemiddeld 22 ºC in het noorden, deze temperatuur kan in het zuiden oplopen tot ongeveer 28 º C. In het midden en zuiden van het land is sprake van een zachte winter, zo heeft Rome in die periode een gemiddelde temperatuur van 9 º C. Het verschil tussen zomer en winter is vooral in de bergen groot. In het noorden (met uitzondering van de noordwestkust) zijn de winters koud en valt er sneeuw. De lente en herfst zijn over het algemeen de natste seizoenen.

Stranden
Italië heeft prachtige kusten en bij sommige plaatsen vindt u zelfs een azuurblauwe baai. Hier ontdekt u als strandliefhebber altijd een mooie plek om te genieten van uw zonvakantie.

Natuur
In verschillende nationale parken ziet u een indrukwekkende flora en fauna. Zo leeft er in het Monte Arcuso-reservaat een kleine groep Sardijnse herten. In heel Italië komen cypressen en olijfbomen voor. Het Umbra Bos dat bij Puglia ligt, is een authentiek bos met beuken en steeneiken. Beuken vindt u ook in Calabrië. In Ambruzz ziet u zilverdennen en pijnbomen. In de wateren rondom Italië komen allerlei soorten dieren en planten voor, zoals dolfijnen en schildpadden. Ook hoeft u niet vreemd op te kijken als u een roze flamingo tegenkomt! Deze leeft vooral in het midden en zuiden van Italië. In de berggebieden leven vale gieren. Op de rotsen langs de Sardijnse kust hebben vele sterns hun broedplaats.

Geografische ligging
Italië ligt in het zuiden van Europa en wordt omringd door maar liefst vier zeeën: de Middellandse Zee, de Ionische Zee, de Tyrreense Zee en de Adriatische Zee. Binnen de landsgrenzen vindt u ook de republiek San Marino en Vaticaanstad.

Praktische informatie over Italië
Tijdsverschil
Tussen Italië en Nederland is er geen tijdsverschil.

Telefoon, internet en post
Als u wilt bellen vanuit een telefooncel, dan dient u er rekening mee te houden dat deze tegenwoordig bijna alleen nog maar een telefoonkaart accepteert. Telefoonkaarten kunt u bij postkantoren en tabakswinkels kopen. Van 22:00 tot 08:00 kunt u naar het buitenland bellen voor een gereduceerd tarief. Vanuit hotels of andere gelegenheden belt u meestal met behulp van een teller en kan er een forse toeslag worden berekend. Als u naar het buitenland belt, kiest u 00, het nummer van het desbetreffende land (voor Nederland is dit 31, de 0 van het netnummer vervalt) en tenslotte het abonneenummer. Voor een collect gesprek nummer belt u: 1720031. In Italië vindt u veel cafés met internet. Als u een laptop meeneemt, dan dient u er rekening mee te houden dat de netspanning in Italië anders kan zijn. Het is daarom ook aan te raden om een universele adapter te gebruiken. Brieven kunt u binnen Europa alleen per luchtpost versturen. Kaarten worden altijd als luchtpost behandeld.

Fotografie en film
De prijzen voor filmrolletjes en het ontwikkelen ervan zijn iets hoger dan in Nederland. De één uur service is in Italië een stuk duurder dan in Nederland.

Reisdocumenten en visa
Voor Italië is een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart vereist. Naar aanleiding van de Schengen-overeenkomst is er in principe geen paspoortcontrole. Voor auto’s en motoren is een geldig Nederlands rij- en kentekenbewijs nodig en voor auto’s ouder dan drie jaar ook een APK-keuringsbewijs. Daarnaast is de groene kaart voor de WA-verzekering nodig. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
De officiële taal is het Italiaans, maar in de provincie Bolzano (Zuid-Tirol) wordt ook veel Duits gesproken. Verder wordt er Frans gesproken bij Piemonte en Aost. In de dalen van de Dolomieten en de autonome regio Friuli-Venezia Giulia kunt u ook het Raetoromaans horen, dit is een Romaanse taal die gebaseerd is op het Latijn.

Eten en drinken
De Italiaanse keuken kent een sterke traditie. Iedere streek heeft zijn eigen huisgemaakte specialiteit. Behalve pizza en pasta is het ook aan te raden om ‘risotto Milanese’ of ‘bistecca Fiorentina’ uit te proberen. De oorspronkelijke traditie is dat de hoofdmaaltijd tussen de middag wordt gegeten. Deze maaltijd bestaat uit: een antipasto (voorgerecht), prima piatto (pasta), secondo piatto (een gerecht met vlees of vis met groente/salade) en een dessert. Goed om te weten is dat u in restaurants vast bedrag betaalt voor het gebruik van servies en brood (coperto).

Openingstijden
Banken: van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Winkels en boetieks: 09:00 uur tot 13:30 uur en ‘s middags van 15:30 tot 19:00 uur.
De toeristenwinkels zijn vaak de hele dag open. Op maandagochtend en zaterdagmiddag zijn veel winkels gesloten. De levensmiddelenwinkels kunnen op de woensdagmiddag gesloten zijn. Ook zijn veel winkels in de grote steden twee of drie weken gesloten tijdens de maand augustus. Postkantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 14:00 uur en op zaterdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Een vakantie Italië 2020 boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign