Griekenland

Vakantie Griekenland 2020


Het mooie Griekenland is al jaren een populaire plek voor een zorgeloze vakantie. Dit land biedt mooie stranden, een indrukwekkend landschap vol contrasten, sprookjesachtige meren, prachtige rotspartijen en een wolkenloze, blauwe lucht! Verder zijn er talloze bezienswaardigheden te vinden, kunt u op een goedkope manier rondreizen, is de bevolking zeer gastvrij en kunt u hier heerlijk eten. Voor iedere reiziger zijn er in Griekenland volop mogelijkheden. Ontdek het zelf! Boek daarom direct uw vakantie Griekenland op Reizennet.nl

Klimaat
Het klimaat van Griekenland bestaat uit warme, droge zomers en milde, natte winters. Jaarlijks zijn er gemiddeld driehonderd dagen met zon! In het binnenland en in het noorden is het ‘s winters kouder en kan het daar zelfs gaan sneeuwen.

Stranden
Op de fraaie stranden van Griekenland kunt u heerlijk genieten van de zon. Ook kunt u hier verschillende vormen van watersport beöefenen. Verder is het meestal mogelijk om een strandstoel, ligbed of parasol te huren.

Natuur
De Griekse flora en fauna is erg gevarieerd. Hier groeien o.a. sparren, dennen, moerbeibomen, palmen, olijfbomen, vruchtenbomen en wijntakken. In het noordwesten vindt u veel bossen, in dit gebied komen wolven en jakhalzen voor. Ook in het Pindosgebergte ziet u verschillende soorten bomen, zoals de Griekse zilverspar en de Corsicaanse den. In de heuvelachtige gebieden kunt u weer hele andere bomen ontdekken, zoals de aardbeiboom, de buksboom, de cipres, de johannesboom en de laurier. Op de hellingen groeit niet alleen de kleurrijke brem, maar vindt u ook cactussen, palmen en agaven. Op de droge kalksteenhellingen en op de meeste eilanden zijn er geurige kruiden te vinden, zoals: lavendel. tijm, salie, basilicum. oregano, mint en rozemarijn. Sommige planten zijn inheems komen slechts op één eiland, één gebied of maar op één berg voor. Ook kunt u bepaalde soorten alleen maar in het voorjaar zien, zoals de anemoon, chrysant, iris of hyacinth. Later in het jaar kunt u margrieten en papavers aantreffen.

Geografische ligging
Tachtig procent van het vaste land bestaat uit bergen en heuvels. De mythologische berg Olympus die 2917 meter hoog is, is de hoogste berg van Griekenland. Andere bergen met een indrukwekkende hoogte zijn: Pindos (2637 meter), Gramnos (2520 meter), Parnassos (2457 meter) en Taigetos (2404 meter). Bij de Adriatische kust vindt u de Dinarische Alpen. Dit gebergte loopt in het noordwesten van Griekenland over in het Pindosgebergte. Het schiereiland wordt van het vaste land gescheiden door de Golf van Korinthe. Deze Golf is maar liefst 127 kilometer lang. In Macedonië en Thessalië vindt u de vlakkere gebieden. Deze gebieden worden begrensd door rivieren en zijn hierdoor ook geschikt voor landbouw en veeteelt.

Populaire bestemmingen voor uw vakantie Griekenland zijn: Chios, Corfu, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Lefkas, Lesbos, Rhodos, Samos en Zakynthos.

Praktische informatie over Griekenland
Tijdsverschil
Het hele jaar door is het in Griekenland een uur later dan in Nederland.

Telefoon, internet en post
Als u vanuit Griekenland naar Nederland wilt bellen, kiest u 0031 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en abonneenummer. Ook kunt u collect bellen via nummer 00 800 3111. De kosten (internationaal telefoontarief en bemiddelingskosten) komen dan voor rekening van diegene die gebeld wordt. In de meeste plaatsen vindt u internetcafés of telefoonkantoren met internetservice. Postzegels kunt u ook halen bij souvenirswinkels of kiosken. Dan dient u er echter rekening mee te houden dat in sommige gevallen tien procent extra per postzegel in rekening wordt gebracht.

Fotografie en film
Filmen en fotograferen is bijna overal toegestaan. Uitzonderingen hierop zijn: archeologische opgravingen, enkele musea, vliegvelden, militaire gebieden en sommige kerken. Ook kan er een betaling nodig zijn om toestemming te krijgen voor het gebruik van een statief. Ontwikkelen van films en foto’s kunt u beter in Nederland laten doen, de kwaliteit in Griekenland is niet overal voldoende.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatburgers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Een visum is niet vereist. Voor een verblijf dat langer duurt dan drie maanden dient er een verblijfsvergunning worden aangevraagd.

Taal
In Griekenland wordt nieuw-Grieks gesproken. Deze taal is anders dan het Grieks dat tot 1976 de officiële taal was. Op plaatsen waar toeristen komen, wordt redelijk tot goed Engels gesproken.

Eten en drinken
Een Griekse maaltijd bestaat vooral uit vlees, gehakt, groente en kip. Bijzonder is dat de maaltijd lauwwarm wordt opgediend. Typisch Griekse gerechten zijn souvlaki, tzatziki en moussaka. Bekende nagerechten zijn baklava en natuurlijk de Griekse yoghurt met honing en walnoten. Als aperitief kunt u een glaasje ouzo drinken (op basis van anijs). Na de maaltijd behoort een glas Metaxa (een Griekse brandy) tot de mogelijkheden.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign