Tunesie

Vakantie Tunesie 2020Met Tunesië als bestemming beleeft u een andere wereld. Tijdens uw vakantie ruikt u oosterse kruiden, hoort u ontspannende Arabische muziek en is het prima mogelijk om lekker én goedkoop uit eten te gaan. Hier kunt u heerlijk dwalen door levendige straten en genieten van de mooie stranden en prachtige woestijnen… Of u nu een natuur- cultuur- of strandliefhebber bent, in Tunesië staat u een fantastische vakantie te wachten. Boek daarom direct uw vakantie Tunesië op Reizennet.nl

Klimaat
In Tunesië zijn er drie klimaatzones te onderscheiden. In het noorden en aan de oostkust vindt u een subtropisch klimaat met zachte winters en hete zomers waarbij er nauwelijks regen valt. In de binnenlanden is het heter, hier heerst een steppe-klimaat. Het zuiden van Tunesië wordt gekenmerkt door een woestijnklimaat, vanuit de Sahara waait af en toe de sirocco-wind. Enige verkoeling vindt u bij de kust waar de zeewind voor een bries zorgt.

Stranden
In Tunesië vindt u prettige stranden die geleidelijk aflopen in zee. Houd er rekening mee dat topless zonnen niet is toegestaan.

Natuur
In de bergwouden en bossen in het noorden vindt u vele diersoorten, zoals beren, mangoesten, stekelvarkens en genets (katachtigen). In het zuiden leven vossen, hazen en woestijnratten. Adders, woestijnvossen, woestijnvaranen en schorpioenen komen in de woestijnen voor. Afhankelijk van de hoeveelheid regen, kan de begroeiing sterk variëren. In het noorden groeien vooral dennen, cipressen, eucalyptusbomen en kurkeiken. Op de steppes groeien cactussen en doornstruiken. Veel vogels weten Tunesië te vinden; in dit land komen ongeveer 360 soorten voor. Via El Haouaria trekken veel vogels van Europa naar Afrika en andersom. Hier kunt u o.a. kraanvogels en (zwarte) ooievaars ontdekken.

Geografische ligging
Tunesië ligt in Noord-Afrika en grenst aan Algerije, Libië en de Middellandse Zee. Het land maakt als kleinste staat deel uit van de zogenaamde Maghreb waartoe ook Mauretanië, Marokko, Libië en Algerije behoren. In het centrale deel vindt u de Sahel (een overgangsstreek) en een gebied met uitgestrekte vlaktes. In het zuiden bevindt zich het Sahara-randgebied; in dit gebied liggen zandduinen en heuvels. In het noorden liggen bergketens, ook kunt u hier de vruchtbare Mejerda-vallei vinden.

In het noorden ziet u belangrijke steden, zoals Bizerte en Tunis. Voor toeristen zijn de voormalige vissersplaatsen Sousse en Hammamet erg geliefd. Het pittoreske stadje Monastir is tevens populair onder de Tunesiërs!

Praktische informatie over Tunesië
Tijdsverschil
Tussen Nederland en Tunesië is er geen tijdsverschil.

Telefoon, internet, post en telefoon
Voor telefonie kunt u in vrijwel alle plaatsen een telefoonkantoor vinden. Als u naar Nederland wilt bellen, toetst u: 0031, gevolgd door het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Voor internet kunt u gebruik maken van kantoren met de naam Publinet. De kosten hiervoor bedragen een paar dinar per uur. Voor postzaken kunt u uiteraard terecht bij een postkantoor, deze is in verschillende plaatsen aanwezig.

Fotografie, film en video
Fotorolletjes zijn op veel plekken te koop.

Reisdocumenten en visa
De Tunesische ambassade adviseert mensen om met een paspoort naar Tunesië te reizen dat langer dan drie maanden geldig is. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
Het Arabisch is de officiële taal, maar er wordt ook zeer veel Frans gesproken. Op plekken waar toeristen komen spreken veel mensen Duits en beheersen sommige Tunesiërs het Engels.

Eten en drinken
Uit eten gaan in Tunesië is vrij betaalbaar. Een typisch Tunesisch gerecht is ‘couscous’; dit wordt veelal geserveerd met vis, lamsvlees of kip.

Openingstijden
Banken: tijdens de maanden juli en augustus (zomermaanden) op maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 11:00, in de winter van 08:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00
Winkels: tijdens de zomer van maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 12:00 en van 16:00 tot 20:00, tijdens de winter van 09:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00
Postkantoren zijn maandag tot en met zaterdag open van 08:00 tot 18:00. Tijdens de maanden juli en augustus zijn de openingstijden van 08:30 tot 13:00.

Douanezaken
Buitenlands geld is in Tunesië vrij in- en uitvoerbaar. De Tunesische dinar mag niet in- of uitgevoerd worden, deze kan alleen terug gewisseld worden bij de banken op het vliegveld. Deviezen mogen vrij worden ingevoerd. Het is verboden om beschermde diersoorten en antiek uit te voeren. Als u een tapijt wilt uitvoeren, dient u belasting te betalen. Vrij van belasting zijn: tweehonderd sigaretten, honderd sigaren of vijfhonderd gram tabak. Alcohol is eveneens vrij van belasting en kan worden uitgevoerd onder de volgende voorwaarden: van alcohol met een promillage tot 25 procent mag twee liter worden uitgevoerd en van alcohol met een promillage van meer dan 25 procent mag één liter worden uitgevoerd.

Een vakantie Tunesië boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign