Curacao

Vakantie Curacao 2020


Curaçao bestaat uit leven en kleur. Hier kunt u relatief goedkoop reizen. Het eiland heeft veel bezienswaardigheden, een mooie natuur en een geweldig klimaat. Bekijk de gekleurde handelsgebouwen uit de Nederlandse tijd, ontdek de fascinerende onderwaterwereld met koraalriffen en kleurige vissen, geniet van de witte strandstranden en laat u begroeten door de vriendelijke inwoners: Bon Bini! Oftewel: hartelijk welkom! Boek daarom direct uw vakantie Curacao op Reizennet.nl

Klimaat
Op Curaçao heeft een tropische klimaat, maar overdag is er altijd verkoeling. Passaatwinden zorgen namelijk voor een koele bries. De zon schijnt veel en er valt weinig regen. November en december zijn de natste maanden. De winter is overigens bijna net zo warm als de zomer en de gemiddelde jaartemperatuuris ongeveer 27,5 ° C.

Stranden
Curaçao heeft een grote variëteit aan stranden. Deze stranden zijn vooral in het zuid-westen te vinden. Hier is het water meestal rustig en mooi helder. Prima plekken om lekker te zwemmen! Of om lekker bij te komen in een van de vele beachclubs. Doordat de stranden langzaam aflopen, zijn deze ook geschikt voor kinderen. Beschutte baaien vindt u vooral bij Westpunt en Blauw Baai. De Jan Thiel Baai is erg geliefd bij Nederlanders. Als u in de buurt van Willemstad bent, kunt u terecht bij Seaquarium Beach en Piscadera Beach. Goed om te weten is dat de meeste stranden watersportfaciliteiten aanbieden zodat u heerlijk kunt snorkelen of duiken. Overigens kunt u hiervoor ook terecht in het oosten van dit eiland, daar ligt namelijk Underwater Park. Hier zijn de mooiste plekken onder water gemarkeerd. Naast duiken, zijn er ook plaatsen waar u kunt paardrijden, tennissen of golfen.

Natuur
Naast cactussen en struiken komen in Curaçao bijzondere bomen voor, zoals de divi-diviboom (waaiboom). Deze boom is door de wind gevormd. Ook kunt u mangroves zien die met de wortels in het water staan. Uniek is dat u op Curaçao de zeldzame witstaarthert kunt ontdekken. Verder overwinteren er vogels op Curaçao en leven hier hagedissen en luguanen. Vooral onder water is Curaçao een mooie plek om te genieten van de natuur. Behalve allerlei soorten vissen, leven hier schildpadden, zeepaardjes en zeesterren.

Geografische ligging
Al honderd miljoen jaar geleden moet Curaçao zijn ontstaan. Dit eiland vormt samen met Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden. Het landschap bestaat vooral uit vulkanisch gesteente en is voornamelijk vlak. Er zijn ook enkele heuvels. Het hoogste punt van dit eiland is de St. Christoffelberg die een hoogte heeft van 372 meter. Vooral het noorden van Curaçao is rotsachtig. In het zuiden kunt u vele natuurlijke baaien vinden.

Praktische informatie over Curaçao
Tijdsverschil
In Curaçao is het ‘s winters zes uren vroeger dan in Nederland. In de zomer is het vijf uren vroeger.

Telefoon, internet en post
Telefoneren naar Nederland is vooral vanuit hotels vrij kostbaar. Als u ‘collect call’ wilt bellen, kunt u dit aanvragen bij de receptionist of zelf vanuit uw hotelkamer bellen. Natuurlijk is mobiel bellen ook mogelijk. Cafés met internet zijn veelvuldig aanwezig en niet prijzig. Ook in de verschillende accommodaties zijn meestal mogelijkheden voor internet aanwezig. Op het eiland vindt u vier postkantoren waar u terecht kunt voor postzegels en geldzaken: in het centrum van Willemstad tegenover de Centrale Markt, in Otrobanda, op de luchthaven Hato en aan de Schottegatweg.

Fotografie en film
Overal zijn er winkels waar film- en fotobenodigheden gekocht kunnen worden. Ook zijn er 1-uur services aanwezig.

Reisdocumenten en visa
Naast een geldig paspoort heeft u een geldig retourticket nodig. Een visum is niet noodzakelijk bij een verblijf korter dan dertig dagen. Minderjarigen (onder de 18 jaar) die zonder hun vader, moeder of wettelijke voogd reizen, hebben een reisvergunning nodig. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat. Het wordt aangeraden uw paspoort niet bij u te dragen, maar om hiervoor een kluisje in de accommodatie te huren, indien mogelijk.

Taal
Het Nederlands en Papiamentu zijn de twee officiële talen van Curaçao. Papiamentu is een mengtaal met Portugese en Spaanse grammatica, met woorden uit het Engels en Nederlands. Ook wordt er Engels en Spaans gesproken.

Eten en drinken
In de supermarkt vindt u op Curaçao artikelen uit bijna de hele wereld. Immigranten hebben namelijk hun eigen culinaire gewoontes meegenomen naar dit eiland. Het locale eten is pittig en zwaar. Hoewel groente minder belangrijk is in de Curaçaose keuken, eet men graag groene papaya, komkommer of gesmoorde kool met corned beef en zout vlees. Verder maakt men soep van de ‘okra’ of cactus. Wie ‘s avonds een hapje wil eten, kan terecht bij een rijdende snackbar die van 22.00-5.00 open is. Op iedere straathoek kunt u zoetigheid kopen, maar u kunt er ook voor kiezen om een fruitshake te halen bij een van de batido busjes aan de weg.

Openingstijden
Banken: de meeste banken zijn geopend van 08:30 – 15:30 uur. Op zaterdag en zondag gesloten.
Winkels: de meeste winkels zijn geopend van 08:00 – 18:00 uur, tijdens de lunch gesloten (tussen 12:00 – 14:00).

Douanezaken
Bij reizen met het vliegtuig of met de boot vanuit een land buiten de EU naar de Europese Unie, mag voor maximaal 430 euro belastingvrij goederen meegenomen worden. Hierbij tellen ook alle goederen mee die in het land van vertrek gekocht zijn, dus ook de aankopen op de luchthaven. Boven het normbedrag van 430 euro moet echter belasting worden betaald. Deze belasting bestaat uit btw en invoerrechten. Neemt men voor minder dan 430 euro mee, dan kan er gebruik gemaakt worden van de groene douane balie (niets aan te geven). Bij hogere bedragen moet u langs de rode balie. De douane berekent de hoogte van de belasting.

Een vakantie Curacoa 2020- boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign