Costa Dorada

Vakantie Costa Dorada 2020


Aan de Costa Dorada, oftewel ‘gouden kust’, zijn vele prettige stranden te vinden die bovendien kindvriendelijk zijn. Ook volwassenen kunnen hier prima hun zonvakantie vieren, bijvoorbeeld in de populaire plaats Salou die beroemd is om het bruisende uitgaansleven. Als u juist op zoek bent naar rust, kunt u in het achterland prettige dorpen ontdekken in het Catalaanse kustgebergte of een bezoek brengen aan het voormalige vissersdorp Camrils. In combinatie met de goedkope prijs is Costa Dorado met recht een gouden vakantiebestemming! Boek daarom direct uw vakantie Costa Dorada op Reizennet.nl

De Costa Dorado bevindt zich in Catalonië, onder de stad Barcelona. Dit gebied wordt gekenmerkt door een gevarieerde natuur met bijzondere rotsformaties en bossen. Bij Ebro delta vindt u prachtige natuurparken met buitengewone soorten vogels. Bent u op zoek naar cultuur, dan is de stad Tarragona een tip. Hier vindt u vele Romeinse overblijfselen. De architect Gaudí staat o.a. bekend om de bouw van de indrukwekkende Sagrada Familia in Barcelona. Vergeet vooral niet om een excursie naar deze wereldstad te ondernemen zodat u zich kunt laten verwonderen over dit grootse project. Reus is de geboorteplaats van Gaudí, hier kunt u o.a. een theater en een archeologisch museum bezoeken.

Het klimaat aan de Costa Dorado wordt gekenmerkt door warme zomers en een mild voor- en najaar. Hier kunt u heerlijk verkoeling vinden aan de stranden. Vooral bij Salou zijn er prachtige stranden te ontdekken die langzaam aflopen in zee, zoals het 1100 meter lange Llevant-strand en het 1.500 meter lange Ponent-strand. Baaien vindt u in Cap-Salou. Bent u op zoek naar een rustig strand, dan kunt u terecht op het smalle strand van La Pineda.

Een vakantie Costa Dorada boekt u bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign