Costa del Sol

Vakantie Costa del Sol 2020


De naam Costa del Sol (zonnekust) is veelzeggend. Hier heerst een prettig zonnig klimaat met een verfrissende wind vanuit zee. Aan de kust kunt u zelfs Afrika zien liggen. Deze streek biedt fijne brede zandstranden, vele mogelijkheden voor watersport, gezellige en goedkope uitgaansgelegenheden, prettige golfbanen, een gevarieerd landschap en pittoreske dorpen. Ook kunt u reizen naar karakteristieke steden, zoals: Sevilla, Córdoba, Málaga en Granada. Prachtige plaatsen om uw vakantie door te brengen… Boek daarom direct uw vakantie Costa del Sol op Reizennet.nl

De Costa del Sol ligt helemaal in het zuiden van Spanje en bevindt zich tussen de badplaats Amuñécar en de befaamde Rots van Gibraltar. Landinwaarts vindt u vele culturele trekpleisters, zoals het indrukwekkende Alhambra dat bij Granada ligt en de prachtige tuinen van Generalife. In Sevilla kunt u prachtige gebouwen ontdekken. In Córdoba is de indrukwekkende Mezquita te zien waarvan de bouw (begonnen in het jaar 785!) tweehonderd jaar heeft geduurd. In de zestiende eeuw is binnenin deze moskee een kathedraal aangebracht.

Natuurlijk kent ook de Costa del Sol vele prachtige stranden. In het westen vindt u vooral zandstranden, maar in het oosten van Malaga ontdekt u baaien, kiezel- en zandstranden. De vele stranden aan de Costa del Sol worden over het algemeen drukbezocht, maar zijn zeker de moeite waard. Stranden met helder water vindt u o.a. op de stranden van Nerja bij: Playazo, Burriana, Caraveo, El Salón, Calahonda en El Chorrillo. Deze stranden zijn prima te bereiken en worden goed onderhouden.

Als u op zoek bent naar een echt lang strand, dan moet u zeker bij Marbella kijken. Hier kunt u maar liefst achtentwintig kilometer flaneren. Het strand Las Chamas dat acht kilometer is, is een prettig gebied. Daarnaast zijn La Fontanilla, Los Monteros, El Fuerte, El Ancón, Río Real, Los Cármenes, Río Verde en El Rodeo fijne stranden. Verder zijn er aan de Costa del Sol naturistenstranden te vinden, bijvoorbeeld bij de plaats Almuñécar: Trópico de Europa en Cantarrijan, deze stranden zijn onderdeel van een camping.

Een vakantie Costa del Sol boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign