Thailand

Vakantie Thailand 2020Het betoverende Thailand is een land vol contrasten. Tijdens uw reis vindt u interessante cultuurschatten, wonderlijke bergen, groene rijstvelden, grote shoppingmalls, drijvende markten en schitterende eilanden met fijne stranden. Laat u onderdompelen in de levendige hoofdstad Bangkok, ontdek sporen uit de Tweede Wereldoorlog (waaronder de brug van de Kwai-rivier) in het indrukwekkende Kanchanaburi, bekijk boeddhabeelden en pagodes in het prachtige Ayutthaya of zoek de zon op in de bruisende badplaats Pattaya. Reizen in Thailand is bovendien goedkoop. Gun uzelf de tijd om dit veelzijdige land te beleven! Boek daarom direct uw vakantie Thailand op Reizennet.nl

Klimaat
Thailand kent vooral een tropisch klimaat, waarbij sprake is van drie seizoenen. Tijdens de periode maart tot half juni heeft Thailand met het warme seizoen te maken. Hierbij zijn de maanden april en mei het warmst. Midden juni tot november is er een regenseizoen. Tenslotte is er sprake van een ‘koele’ periode tussen de maanden november en maart, de temperatuur ligt dan tussen de 25 en 28 ºC.

Stranden
Mooie zandstranden vindt u vooral in het zuiden, bijvoorbeeld bij het zuidelijke schiereiland en bij de kleine eilanden aan de kust. Naast prachtige stranden vindt u hier een rijke onderwaterwereld en zijn er volop mogelijkheden voor watersport. Het warme klimaat zorgt er bovendien voor dat u het hele jaar van uw zonvakantie kunt genieten.

Natuur
De Thaise natuur is zeer gevarieerd. Naast mangrovebossen, pijnbomen, esdoorns en teakbossen, ziet u tropische regenwouden. Behalve vijfhonderd boomsoorten, zijn er meer dan vijftienduizend bloemen- en plantensoorten geteld. Zo komen er maar liefst duizend soorten orchideeën voor. 13% van Thailand bestaat uit nationale parken. In het grensgebied met Myanmar komen zelfs tijgers voor. Verder kunt u ongeveer driehonderd zoogdieren ontdekken zoals de olifant, beer, aap, tapir en panter. In Thailand leven meer dan duizend vogelsoorten, waaronder de sensationele dubbelneushoornvogel. Bij Koh Phi Phi kunt u prachtige koraalriffen zien, ook leven hier walvishaaien, dolfijnen, zeeschildpadden en zeekoeien.

Geografische ligging
Thailand ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar, Maleisië, de Andamanse Zee, de Zuid-Chinese Zee en de Golf van Thailand. Thailand heeft een langgerekte vorm en kent veel hoogteverschillen; hierdoor is sprake van een veelzijdige begroeiing. Het noorden, westen en het zuidelijke schiereiland wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap. In het noordoosten ligt het Khorat Plateau, deze hoogvlakte komt gemiddeld 250 meter boven zeeniveau uit. In het midden van Thailand ziet u vooral laaglanden met rijstvelden.

Praktische informatie over Thailand
Tijdsverschil
Tijdens de wintermaanden is het in Thailand zes uren later dan in Nederland. In de zomer is er sprake van vijf uren tijdsverschil.

Telefoon, internet, post en telefoon
Bellen naar Nederland verloopt prima vanuit de CAT-kantoren (Thaise telefoonmaatschappij). Daarnaast kunt u met behulp van een telefoonkaart (verkrijgbaar met verschillende tegoeden) vanuit een telefooncel bellen. Verder is het meestal mogelijk om vanuit uw hotelkamer te bellen, maar dat is relatief prijzig. Voor bellen naar Nederland kiest u: 0031, vervolgens het netnummer zonder 0 en tenslotte het abonneenummer. Als u uw gsm uit Nederland meeneemt, werkt deze doorgaans zonder problemen. Internetcafés zijn volop te vinden. Post uit Thailand, voorzien van een airmail-sticker, arriveert meestal binnen vijf tot zeven dagen.

Fotografie, film en video
Overal in Thailand kunt u films aanschaffen, diafilms kunnen echter beperkt verkrijgbaar zijn. De prijzen en ontwikkelingskosten zijn over het algemeen voordelig. Op veel plaatsen vindt u een 1-uur service.

Reisdocumenten en visa
Voor Thailand heeft u een geldig paspoort nodig dat na vertrek uit Thailand nog minstens zes maanden geldig is. Zolang u niet langer dan dertig dagen in Thailand verblijft, is een visum niet vereist. Bent u niet in het bezit van de Nederlandse Nationaliteit, neem dan contact op met de Thaise ambassade. Voor de meest actuele gegevens kunt u contact opnemen met de ambassade of het consulaat.

Taal
De officiële taal is het Thais. In hotels, winkelcentra en internationale restaurants wordt ook Engels gesproken.

Eten en drinken
De Thaise keuken maakt veelal gebruik van kokosmelk, knoflook, gember, pepers en citroengras. Verder zijn er ook allerlei fruitsoorten verkrijgbaar, zoals ananas, rambutan en papaja. Thaise gerechten bestaan meestal uit rijst, vlees en vis. De smaak kan kruidig en pittig zijn. Een tip is om een hap witte rijst te nemen als u de maaltijd té pittig vindt.

Openingstijden
Banken: werkdagen van 09:00 tot 15:30
Winkels: werkdagen van 09:00 tot 15:30, datzelfde geldt voor postkantoren. Wisselkantoren zijn vaak ook in het weekend en ‘s avonds geopend.

Douanezaken
Buitenlandse valuta mogen onbeperkt in- en uitgevoerd worden. Het in- of uitvoeren van narcotica of vuurwapens is uiteraard verboden. Voor het smokkelen van een kleine hoeveelheid marihuana gelden bijzonder zware straffen in Thailand. Het is toegestaan om 250 gram tabak of tweehonderd sigaretten in te voeren en één liter wijn of sterke drank. U mag één camera en vijf films meenemen. Voor het meebrengen van een kostbare cassetterecorder of andere apparatuur moet vaak importbelasting worden betaald. Oude kunstvoorwerpen mag men normaal gesproken uit Thailand meenemen, maar het uitvoeren van boeddhabeelden is ten strengste verboden. Ook mag men geen goederen in Thailand importeren die de volksgezondheid, veiligheid of lokale industrieën kunnen schaden.

Een vakantie Thailand boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign