Bulgarije

Vakantie Bulgarije 2020


De afgelopen jaren is Bulgarije een geliefde vakantiebestemming geworden. Dit gastvrije land heeft dan ook veel te bieden: zon, goudgele zandstranden, watersport, indrukwekkende natuur, culturele schatten… Hier kunt u genieten van heerlijke maaltijden en wijnen. Ervaar dat de Zwarte Zee eigenlijk helderblauw is. Bulgarije biedt uitstekende accommodaties voor iedereen; of u nu op zoek bent naar all inclusive, zonvakantie, lastminute of rondreis. En dat voor een betaalbare prijs. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van dit land! Boek daarom direct uw vakantie Bulgarije op Reizennet.nl

Klimaat
Bulgarije heeft een Midden-Europees landklimaat. De zomers zijn warm en de winters koud. In het binnenland ligt de gemiddelde temperatuur rond de 24° C. In juli en augustus, de warmste maanden, is er een gemiddelde temperatuur van 27° C. Bij de Zwarte Zee kan deze temperatuur oplopen naar gemiddeld 30° C.

Stranden
Aan de Zwarte Zee vindt u prachtige, langgerekte zandstranden om heerlijk te ontspannen in de zon.

Natuur
In Bulgarije vindt u vele rivieren, aantrekkelijke bossen en vlakke delen met een mooie begroeiing. De variatie in planten en dieren is groot. In het noorden van de Balkan en in de berggebieden ziet u Midden-Europese gewassen. In het zuiden is de begroeiing meer mediterraans. Hier komen ook olijfbomen en groenblijvende eiken voor. Maar liefst eenderde van Bulgarije bestaat uit bos, vooral loofbomen komen veel voor. In de bossen in de berggebieden leven bruine beren, wolven, lynxen, vossen en herten.

Geografische ligging
Het landschap van Bulgarije wordt gekenmerkt door bergen. Het Stara Planina of Balkangebergte dat het land doormidden deelt, bestaat uit drie gebieden: West-Balkan, Hoog-Balkan en Oost-Balkan. In het noorden van de Balkan ligt het Donau laagland, een groot gebied met graan- en maïsvelden. In het zuiden van de Balkan vindt u de Thracische laagvlakte, een vruchtbaar gebied.In het zuiden en zuid-westen van Bulgarije bevinden zich drie bergmassieven: het Rila-gebergte, het Pirin-gebergte en het Rodopi-massief dat helemaal doorloopt naar Griekenland.

Praktische informatie over Bulgarije
Tijdsverschil
Het is in Bulgarije het gehele jaar een uur later dan in Nederland.

Telefoon, internet en post
Om vanuit Bulgarije naar Nederland te kunnen bellen, kiest u 0031 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. In de grote steden kunt u terecht bij enkele internetcafés.

Fotografie en film
In Bulgarije is het op veel plaatsen gewoon toegestaan om te fotograferen en filmen. Bij de bezienswaardigheden wordt meestal duidelijk aangegeven waar fotograferen of filmen toegestaan is. Bij het filmen of fotograferen van lokale mensen is het uiteraard wenselijk om toestemming te vragen.

Reisdocumenten en visa
Nederlandse staatsburgers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Een vakantie Bulgarije 2020 boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign