Spanje

Vakantie Spanje 2020Het veelzijdige Spanje is een zeer geliefde vakantiebestemming. Of u van all inclusive vakanties houdt of goedkoop met uw rugzak wilt rondreizen, of u zich bezighoudt met cultuur of met actieve sporten: in Spanje is alles mogelijk. Dit land biedt fraaie stranden, fijne gelegenheden om uit te gaan, gezellige terrasjes, interessante bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden. Door de prettige infrastructuur is het prima mogelijk om rondreizen te ondernemen. Stedentrips naar Barcelona, Madrid, Valencia of Sevilla zijn daarbij goede aanraders. Boek daarom direct uw vakantie Spanje op Reizennet.nl

Klimaat
Spanje kent een zomers klimaat. Met zo’n 610 mm neerslag per jaar die overwegend in de noordelijke bergen valt, kan gesproken worden van een droog klimaat. Landinwaarts en in de hoofdstad Madrid kan de temperatuur erg oplopen in de zomer. Op andere plaatsen, bijvoorbeeld bij de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan, vindt u een mild klimaat. Hier ligt de gemiddelde temperatuur in juli rond de 18 tot 22°C. Bij de Middellandse Zee kan de gemiddelde temperatuur in juli oplopen tot ongeveer 24°C. In het noordoosten kan de wind stormachtig zijn bij de kust. In het zuiden bij de costa’s is het klimaat subtropisch.

Stranden
Langs de kust ontdekt u mooie, brede stranden die al lange tijd zeer geliefd zijn onder toeristen. Door het zachte klimaat, de goede faciliteiten en prettige infrastructuur, kunt u hier prima uw zonvakantie doorbrengen.

Natuur
Door de klimaatverschillen en de variatie in hoogte en bodemgesteldheid is de natuur in Spanje zeer divers te noemen. U vindt hier vooral een mediterraanse begroeiing met o.a. oleander, lavendel, heidebrem en de cistus. Vooral Catelonië en Extremadura komen kurkeiken voor. In Alicante (Elche) kunt u het enige dadelpalmenbos van Europa ontdekken. In het noorden komen loofbossen voor, ook groeit hier de Schotse den. In de Pyreneeën groeit o.a. de zilverspar. Gaat u richting Andalusië, dan kunt u in het Ronda-gebied de Spaanse spar spotten. Verder ziet u in het woestijn-achtige Andalusië de meest prachtige kleuren verschijnen na een regenbui! In Spanje groeien diverse soorten planten, zoals de gentiaan, zonnedauw en orchidee. Orchideeën kunt u vooral in de bergweiden ontdekken. Op de hoogvlaktes ziet u een steppeachtige begroeiing. In het bergachtige noordwesten kunt u op de hellingen dopheide, struikheide en de gaspeldoorn vinden.

Geografische ligging
Spanje ligt in het zuidwesten van Europa. Dit land wordt gezien als een verbinding tussen Europa en Afrika. Het landschap biedt zowel Europese als Afrikaanse elementen. Met Portugal, Andorra en Gibraltar maakt Spanje deel uit van het Iberisch schiereiland. Het land grenst aan Frankrijk, Andorra, de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar, Gibraltar en Portugal. De Balearen die zich in de Middellandse Zee bevinden, horen bij Spanje. Datzelfde geldt voor de Canarische Eilanden die in de Atlantische Oceaan liggen.

Naast de Canarische Eilanden, kent Spanje vele andere populaire en zonnige vakantiebestemmingen, zoals Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol, Costa Dorada, Ibiza, Mallorca en Menorca.

Praktische informatie over Spanje
Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland.

Telefoon, internet, post en telefoon
Wilt u naar Nederland bellen vanuit Spanje, dan kiest u 0031, daarna het netnummer zonder 0 en tenslotte het abonneenummer. Wanneer u vanuit uw accommodatie belt, kan er een toeslag in rekening worden gebracht op de gesprekskosten. Als u belt vanuit een telefooncel, houd er dan rekening mee dat u hiervoor steeds vaker een telefoonkaart nodig heeft. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij postkantoren en tabakswinkels. Internetcafés zijn in Spanje volop te vinden. Het gebruik van internet is hierbij zeer betaalbaar. Wilt u een brief versturen, dan kunt u deze binnen Europa uitsluitend per luchtpost versturen. Kaarten worden eveneens als luchtpost behandeld. Postzegels zijn verkrijgbaar bij het postkantoor of bij de receptie. Brievenbussen zijn herkenbaar aan de gele kleur en de witte posthoorn. De meeste Nederlandse kranten zijn de volgende dag verkrijgbaar bij de librerias, aangeduid met ‘International Press’. De Telegraaf van dezelfde dag is overigens wel meteen te koop.

Fotografie, film en video
In Spanje kunt u vrijwel overal fotograferen. Bij kathedralen is het gebruikelijk om hiervoor een kleine donatie te geven. Verder zijn films overal verkrijgbaar. Het ontwikkelen daarvan is goedkoper dan in Nederland. Ook kunt u in Spanje diverse 1-uur services vinden.

Reisdocumenten en visa
Voor uw reis naar Spanje dient u over een geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart te beschikken. Voor auto’s en motoren dient u een geldig Nederlands rij- en kentekenbewijs te hebben en voor auto’s ouder dan drie jaar geldt een Apk-keuringbewijs. Daarnaast de groene kaart voor de WA-verzekering.

Taal
Sinds ongeveer 1250 wordt in Spanje het Castellano gesproken; het Spaans zoals wij dat kennen. Daarnaast kent Spanje een aantal belangrijke regionale talen. Tijdens de periode waarin Franco aan de macht was, was het verboden om Euskera, Gallego en Catalán (Catelaans) te spreken. In Catalonië, waar o.a. Barcelona ligt, wordt het Catalaans als eerste officiële taal gesproken. Deze taal die invloeden invloeden bevat uit het Frans en het Castellano, wordt door ongeveer zes miljoen mensen beheerst. In de Baskische provincies wordt ook Baskisch gesproken.

Eten en drinken
In Spanje wordt gebruik gemaakt van authentieke ingrediënten. Natuurlijk mag de olijfolie daarbij niet ontbreken. Naast paella is het aan te raden om gazpacho (koude tomatensoep) of een crema catalana (een Spaans nagerecht) te proberen. Verder heeft iedere stad of streek zijn eigen specialiteit. De Spaanse hoofdmaaltijd vindt tussen de middag plaats, hierbij eet men een voor-, hoofd-, bijgerecht én dessert. Een Spaans ontbijt is een stuk lichter, deze bestaat uit brood, boter, jam, koffie, thee of vruchtensap. In hotels kunt u vaak gebruik maken van een ontbijtbuffet waarbij doorgaans ook kaas, ham, yoghurt en cornflakes op tafel staan.

Openingstijden
Banken: maandag tot en met vrijdag van 08:30/09:00 tot 14:00/14:30, sommige kantoren op zaterdag van 08:30 tot 13:00; in Spanje heeft u overigens 24 per dag de mogelijkheid om gebruik te maken van een pinautomaat.
Winkels: meestal van 09:00 tot 14:00 en van 16:30 tot 20:00; in toeristische gebieden kunnen winkels later sluiten. Sommige levensmiddelenwinkels zijn ook op zondagochtend open. In de grote steden zijn de warenhuizen geopend van 10:00 tot 20:00.
Postkantoren: 08:30/09:00 tot 14:00/14:30, sommige kantoren op zaterdag van 08:30 en 13:00.

Een vakantie Spanje boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign